Amundi pioniert met temperatuurmeting bij fondsen

©Reuters

Amundi, de grootste fondsenbeheerder in Europa, geeft vier van zijn duurzame fondsen een temperatuurrating die aangeeft in welke mate de bedrijven in de fondsen bijdragen aan de bestrijding van de opwarming van de aarde.

Amundi gaat daarvoor in zee met het Britse databedrijf CDP dat de temperatuurrating berekent voor 4.000 ondernemingen wereldwijd. Ze is gebaseerd op de doelstellingen van de bedrijven om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

3,2
graden celsius
Bedrijven die geen ambities tonen om hun ecologische voetafdruk te verminderen, krijgen een temperatuur van 3,2 graden celsius.

Bedrijven die geen ambities tonen om hun ecologische voetafdruk te verminderen, krijgen een temperatuur van 3,2 graden celsius. Dat is de verwachte opwarming van de aarde tegenover de pre-industriĆ«le niveaus als geen bijkomende maatregelen worden genomen. Wetenschappers stellen een maximale opwarming van 1,5 graden tegen 2100 voorop. Bedrijven die wel ecologische ambities tonen, krijgen een lagere temperatuur. 

Op basis van de temperaturen van de bedrijven bereikt Amundi een gewogen gemiddelde voor de fondsen. Voor CPR Invest Climate Action ligt de gemiddelde temperatuur bijvoorbeeld op 2,3 graden. Amundi geeft aan dat het om een proefversie gaat die verder ontwikkeld zal worden om duurzame beleggingsbeslissingen te nemen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud