Belgische wordt ondervoorzitter Europese fondsenvereniging

Myriam Vanneste. ©Emy Elleboog

Myriam Vanneste werd vandaag benoemd tot ondervoorzitter van het directiecomité bij de Europese fondsenfederatie Efama. De Belgische Vanneste is nu hoofd productbeheer bij Candriam.

Efama stelde vrijdag op haar algemene vergadering in Parijs een nieuw directiecomité samen. Nicolas Calcoen, de directeur financiën, strategie en marketing bij Amundi Asset Managent, werd verkozen als voorzitter. Hij volgt William Nott op, ook een topman bij Amundi. Naast Myriam Vanneste wordt ook Jarkko Syyrilä, hoofd Public Affairs bij Nordea Asset and Wealth Management, ondervoorzitter. Het directiecomité wordt voor een termijn van twee jaar aangeduid.

Myriam Vanneste is lid van de raad van bestuur van Candriam België. Ze bekleedde de voorbije 21 jaar talrijke leidinggevende functies bij Candriam (ex-Dexia Asset Management). Daarnaast is ze al bijna 15 jaar lid van de raad van bestuur van de Belgische fondsenfederatie Beama. Ze was daar ook drie jaar voorzitter. Ze maakt ook deel uit van de raad van bestuur van Febelfin, de Belgische bankenfederatie.

Bij Efama zal Vanneste samenwerken met een andere Belg, Tanguy van de Werve. Hij volgde begin dit jaar Peter De Proft op als directeur-generaal van de Europese fondsenfederatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud