Britse vastgoedfondsen bevriezen handel

©Bloomberg

Om paniekverkopen in de Britse vastgoedfondsen door de coronacrisis te voorkomen, beperken verschillende Britse fondsenhuizen de handel.

Kames Capital bevroor dinsdag twee fondsen, woensdag volgden onder meer Janus Henderson, Columbia Threadneedle en Aberdeen Standard Investments. De fondsenhuizen zeggen wel over voldoende cash te beschikken om een redelijke uitstroom uit hun fondsen op te vangen, maar de coronacrisis heeft volgens hen te veel onzekerheid gecreëerd over de waardering van het Britse vastgoed. Een mogelijke massale uitstroom die een gevolg is van de coronapaniek is dan moeilijk op te vangen.

De beste strategie is nu om de handel in het fonds te beperken, conform ook wat de Britse toezichthouder voorschrijft.
Janus Henderson

‘De beste strategie is nu om de handel in het fonds te beperken, conform ook wat de Britse toezichthouder voorschrijft’, luidt het bij Janus Henderson. Het voorval toont volgens critici opnieuw aan dat fondsen die beleggen in illiquide activa zoals vastgoed niet te rijmen vallen met een dagelijkse notering, en dus liquiditeit. In totaal is nu al 5 miljard pond van Britse vastgoedfondsen bevroren. Verwacht wordt dat de komende dagen ook de andere vastgoedfondsen hun handel bevriezen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud