'Cashflow vertelt heel veel over de gezondheid van een bedrijf'

©Capital Group

Noriko Honda Chen (54) is fondsbeheerder bij Capital Group, waar ze meer dan 15 miljard dollar onder beheer heeft in fondsen zoals New Perspective Fund en EuroPacific Growth Fund.

Op welke leeftijd deed u uw eerste belegging?

Als student probeerde ik te beleggen in bedrijven die ik kende: banken (toen iedereen nog fysiek naar de bank ging voor zijn geldzaken), Ben & Jerry’s Ice Cream (ik at toen heel veel roomijs en het bedrijf had de beste jaarverslagen) en Intel (dat een fantastische merkcampagne lanceerde).

Wie is uw favoriete fondsbeheerder?

Dat is Benjamin Graham. Zijn boek ‘The Intelligent Investor’ is een fantastisch boek dat de kenmerken van een goede belegger perfect samenvat.

Wat was uw beste belegging ooit?

Ik begon mijn loopbaan bij Capital Group als een analist die de sector van de materialen volgde in Azië. Ik volgde kleine cementgroepen net voor de groeimarkten ontbolsterden. Veel van die smallcaps zijn nu largecaps.

Wat was uw slechtste belegging ooit?

Ik heb veel slechte beleggingen gedaan die ik maar al te graag zou herstellen, maar ik probeer op zijn minst te leren van elke fout. Een voorbeeld van een slechte belegging was een niet- genoteerde onderneming tijdens de dotcomzeepbel. Ik leerde hoe belangrijk het management van een start-up is.

Welk aspect van uw job vindt u het leukst?

Ik hou ervan nieuwe langetermijnbeleggingen te ontdekken. De uitdaging is keuzes te maken, want er zijn veel goede ideeën.

Welke les heeft u als fondsbeheerder geleerd?

Ik heb geleerd aandacht te schenken aan de balans en de cashflow van een bedrijf. Cashflow vertelt heel veel over de gezondheid van een bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud