'Filteren voor de ruis is het moeilijkste voor een fondsbeheerder'

©REUTERS

Amit Mehta (41) beheert bij J.P. Morgan Asset Management onder meer het Emerging Markets Sustainable Equity Fund.

Wie is uw favoriete fondsbeheerder?

Ik weet dat het geen origineel antwoord is, maar voor mij is dat toch Warren Buffett. Het gaat me niet alleen om het trackrecord dat hij als belegger kan voorleggen, maar ook om de evolutie die hij heeft doorgemaakt.

Wat was uw beste belegging ooit? 

Een voorbeeld van een goede belegging is de Wit-Russische technologiegroep EPAM, die we kochten toen de beurswaarde van het bedrijf 2 miljard dollar was. Vandaag is EPAM 25 miljard dollar waard.

Wat is het moeilijkste aan het beheer van een fonds?

Filteren voor de ruis. Onze focus ligt op het vinden van uitstekende bedrijven die we zo lang mogelijk willen bezitten. De grootste uitdaging is je niet te laten overdonderen door bedrijven die het uitstekend doen op basis van kortetermijnfactoren.

Gelooft u dat u de markt kunt timen?

Ik denk niet dat het onmogelijk is, maar het hangt samen met het type belegger dat je wilt zijn en je beleggingshorizon. Hoe langer de horizon, hoe minder je je zorgen moet maken over markttiming. Veel belangrijker is of de fundamenten van de onderneming sterk en duurzaam zijn. In die zin lig ik dus niet wakker van markttiming.

Hoe onderscheidt u zich van andere fondsbeheerders?

Ik mag me gelukkig prijzen met de kwaliteit van onze analistenteams. De manier waarop ze werken, garandeert dat de juiste beleggingen gefilterd worden. Daardoor kan ik ruis vermijden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud