Fondsen niet meer gratis bij Deutsche Bank

©Dieter Telemans

Klanten van Deutsche Bank die een beleggingsfonds kopen, moeten vanaf 1 juli 1 procent instapkosten betalen. Er is wel een vrijstelling voor sommige vermogende klanten.

‘De Europese richtlijn MiFID 2 introduceert een hele reeks nieuwe eisen die open architectuur duurder maken’, zegt Jean-Michel Segers, hoofd marketing van Deutsche Bank. Met open architectuur bedoelt Segers dat Deutsche Bank niet alleen eigen beleggingsfondsen aanbiedt aan haar klanten maar ook fondsen van andere beheerders.

Segers: ‘Wij blijven trouw aan open architectuur omdat we de beste beleggingsoplossingen willen adviseren.’ Hij merkt op dat fondsen die minstens drie sterren krijgen van onderzoeksbureau Morningstar een hoger rendement boeken dan andere fondsen. ‘We zullen meer investeren in advies.’

Eén procent instapkosten is volgens Segers een correcte prijs. Hij stipt aan dat de instapkosten bij de grootbanken twee tot drie keer hoger zijn.

1 procent
Deutsche Bank rekent vanaf juli 1 procent instapkosten aan voor beleggingsfondsen.

Sommige vermogende klanten van Deutsche Bank blijven ook na 1 juli vrijgesteld van instapkosten. Privatebankingklanten (meer dan één miljoen euro) met een contract voor adviserend of discretionair vermogensbeheer betalen geen kosten. Ook personalbankingklanten (vanaf 100.000 euro) met een contract voor discretionair betalen geen instapkosten. Zij betalen wel een algemene vergoeding die alle kosten van het vermogensbeheer moeten dekken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud