Johan Lema (KBC AM) nieuwe voorzitter Beama

©Diego Franssens

De Belgische fondsenfederatie Beama heeft maandag haar nieuwe voorzitter bekendgemaakt. Johan Lema (KBC Asset Management) volgt Marnix Arickx (BNP Paribas Asset Management) op.

De 49-jarige Johan Lema werkt al zijn volledige loopbaan bij KBC. Hij begon in 1996 bij KBC Asset Management in de afdeling productontwikkeling, maar stroomde al snel door naar andere afdelingen binnen de groep. In 2004 werd hij hoofd van corporate development van KBC en stond hij aan de wieg van enkele overnames in Oost-Europa. Na een korte tussenstop als CEO van KBC Asset Management werd hij in 2011 aangesteld om de digitale transformatie in het retailnetwerk van KBC Bank en Verzekeringen uit te rollen. In 2017 keerde Lema terug naar zijn ‘oude liefde’ als CEO van KBC Asset Management.

'Mijn ambitie is om beleggingsfondsen nog toegankelijker, duurzamer, efficiënter en transparanter te maken'
Johan Lema
Voorzitter Beama

Als voorzitter van Beama koestert hij hoge ambities. ‘Ik heb Beama zien evolueren van een belangenvereniging naar een organisatie die standaarden zet in de sector. Ik wil die standaarden verder helpen uitbouwen om beleggingsfondsen nog toegankelijker, transparanter, duurzamer en efficiënter te maken’, zegt hij.

Het magazine 'Fonds', woensdag 17 juni gratis bij De Tijd

  • Interview met de nieuwe Beama-voorzitter
  • Beleggen na corona: het gepaste vaccin voor uw portefeuille
  • Absolutereturnfondsen: belofte van winst mondt vaak uit in verlies

De voorzitter van Beama wordt verkozen voor een periode van drie jaar. Tussen 2017 en 2020 was Marnix Arickx, de CEO van BNP Paribas Asset Management Belgium, de voorzitter. Beama maakt ook de twee nieuwe ondervoorzitters bekend. Dat worden Caroline Tubeuf (DPAM) en Koen Van de Maele (Candriam). 

Lees het interview met Johan Lema en Marnix Arickx hier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud