MeDirect lanceert duurzaam belegggingsplan

©BELGA

De fondsensupermarkt MeDirect lanceert het duurzame fondsenspaarplan ‘MeGreen’.

Met een beleggingsplan kunnen beleggers volgens een vaste frequentie sparen via beleggingsfondsen. Bij MeDirect is daarvoor wel een startbedrag van 2.500 euro nodig. Tot vandaag bood MeDirect de mogelijkheid om te sparen via een distributieplan, waarbij dividenden worden uitgekeerd, of een kapitalisatieplan. Daar komt nu dus nog een duurzame variant bij.

Volgens MeDirect geeft 7 op de 10 klanten aan dat ze duurzaamheid een meerwaarde vinden bij hun keuze voor een beleggingsproduct. Voor de samenstelling van het duurzaam beleggingsplan werkt de bank samen met NN Investment Partners.

Hefboom

'De fondsen binnen ‘Duurzaam MeGreen’ kiezen er vaak voor om bedrijven op te nemen die op dit moment nog gemiddeld scoren op het vlak van duurzaamheid, maar volop bezig zijn met een inhaalbeweging. Dat levert een dubbel hefboomeffect op', zegt Philippe Delva, CEO van MeDirect.

De beheerders van de fondsen kijken voor de selectie van de aandelen naar positieve criteria zoals milieu, maatschappij en deugdelijk bestuur. Elk bedrijf krijgt op basis van die analyse een ESG-score (Environmental, Social en Governance). Een zwakke score is een 'no go'. De obligaties in de fondsen van het beleggingsplan zijn in hoofdzaak ‘green bonds’ die groene projecten van overheden of bedrijven financieren. Het gaat dan onder meer over hernieuwbare energie, zuiver water en groener openbaar vervoer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud