5 favoriete aandelen van Bart Baetens

Aliexpress (Alibaba) opende recent een eerste 'flagship store' in Parijs. ©AFP

Bart Baetens tipt onder meer op de Amerikaanse softwaregroep Adobe en op de Chinese ecommercereus Alibaba.

Bart Baetens is al vijf jaar hoofdstrateeg van Quaestor Vermogensbeheer uit Roeselare. Daarvoor werkte hij tien jaar bij Petercam als hoofd internationale aandelen.

Adobe | Software

Het Amerikaanse Adobe , bekend van softwarepakketten als Photoshop, Illustrator en Acrobat, kan een sterke omzetgroei voorleggen dankzij de stijgende populariteit van thuiswerken en e-learning, zeker in coronatijden. Het grootste deel van de inkomsten is recurrent, wat in combinatie met een trouw en groeiend klantenbestand leidt tot een vrij grote voorspelbaarheid van de omzet. Ook levert de marktdominantie in het creatieve softwaresegment nettomarges van bijna 30 procent op. Via overnames is het bedrijf overigens actief geworden in data-analyse en artificiële intelligentie.

Alibaba | E-commerce

Via de websites Tmall en Taobao is Alibaba met meer dan 875 miljoen gebruikers uitgegroeid tot de grootste e-commercespeler van Azië. Door zich te richten op de kleinere Chinese steden is het bedrijf goed geplaatst om te profiteren van de sterke groei van de middenklasse. Neem het dochterbedrijf Ele.me, dat als maaltijdbezorger vooral in die steden actief is. Bovendien investeert Alibaba fors in de internationalisatie van de Chinese marktleider Alibaba
Cloud. Daarnaast heeft de groep een belang van 33 procent in de financiële dienstverlener Ant Financial, die aan een beursgang werkt.

Bart Baetens. ©Dries Luyten

QT Group | Software

Het Finse QT Group ontwikkelt en verkoopt software aan producenten van toestellen die uitgerust zijn met een beeldscherm. De software stelt hen in staat sneller gebruiksvriendelijke omgevingen te ontwikkelen voor elk type scherm. Het bedrijf, dat een vast bedrag per scherm ontvangt, richt zich vooral op sectoren met grote volumes waar het aantal schermen de komende jaren nog sterk zal toenemen (consumentengoederen, auto’s en medische instrumenten). De toenemende digitalisering en het gebruik van een openbroncode zal ook ontwikkelaars uit andere sectoren overtuigen om met QT te werken.

Dermapharm | Geneesmiddelen

Dermapharm is als fabrikant van patentvrije geneesmiddelen actief op nichemarkten die de grote farmaspelers veelal links laten liggen, zoals vitaminesupplementen en producten tegen koortsblaasjes en nagelschimmel.  De focus ligt vooral op de thuismarkt Duitsland, maar via overnames wordt actief gewerkt aan internationalisatie.  Recent maakte het bedrijf ook bekend dat het met BioNTech een overeenkomst heeft gesloten voor de productie en levering van een potentieel coronavaccin. Met de familie Beier heeft het bedrijf een stabiele aandeelhouder met oog voor de lange termijn.

Covestro | Polymeren en plastics

Het Duitse Covestro , dat in 2016 via een beursintroductie werd afgesplitst van Bayer, produceert vooral polymeren en plastics. Denk aan polycarbonaten, die gebruikt worden in de auto-industrie en de bouwsector, en aan technischere producten zoals MDI en TDI. MDI dient als basis voor polyurethaan, met toepassingen in isolatie, terwijl TDI als basiscomponent dient voor flexibel schuimrubber. Ondanks het cyclische karakter kan het bedrijf in deze oligopolistische markt vrij stabiele marges voorleggen over de economische cyclus heen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud