Advertentie

5 favoriete aandelen van John William Olsen

Safaricom is de grootste telecomaanbieder in Kenia. ©Hollandse Hoogte / Jeroen van Loon

De Deense fondsbeheerder van M&G tipt een aandeel uit... Kenia.

John William Olsen is de fondsbeheerder van het M&G Positive Impact Fonds. Het fonds mikt op bedrijven die maatschappelijke en/of milieu-uitdagingen in de wereld aanpakken.

Safaricom | Telecommunicatie

Safaricom , het grootste telecommunicatiebedrijf van Kenia, biedt een aantrekkelijke combinatie van defensieve en groeikarakteristieken. In lijn met zijn missie om bij te dragen tot een duurzaam leven in Kenia stimuleert het bedrijf een zinvolle financiële inclusie door middel van M Pesa. Dat mobiele betaalsysteem bereikte in 2019 net geen 25 miljoen Kenianen die anders moeite zouden hebben om toegang te krijgen tot een bankrekening. Het bedrijf heeft tijdens de crisis veel meer gedaan dan nodig was en zal er dan ook waarschijnlijk sterker uitkomen. Het aandeel noteert in Keniaanse shilling.

Quest Diagnostics | Laboratoriumketen

Quest Diagnostics is de grootste klinische laboratoriumketen in de VS met een marktaandeel van 9 procent. Quest Diagnostics heeft als missie mensen in staat te stellen hun gezondheid te verbeteren. Het bedrijf is tijdens de crisis uitzonderlijk snel in actie gekomen om de testcapaciteit voor Covid-19 te vergroten. Niet alleen verhoogde het zijn aantal diagnostische moleculaire testen van 10.000 per dag in maart naar 215.000 in november, het ontwikkelde ook een serologische test met een capaciteit tot 250.000 per dag. Het ontwikkelt ook een zelftestapparaat voor Covid-19, waarbij geen clinici hoeven tussen te komen.

John William Olsen. ©rv

Rockwool | Isolatie

Rockwool is de Europese leider in duurzame, brandwerende en thermisch efficiënte steenwolisolatie. Rockwool produceert isolatieproducten die zuiniger omspringen met grondstoffen en die de duurzaamheid in de bouw verbeteren. Het helpt ook gebouwen beter bestand te maken tegen de risico’s van de klimaatverandering. Gebouwen met steenwolisolatie hebben in 2019 201 miljoen ton CO₂ bespaard over hun levensduur. Het bedrijf zal waarschijnlijk baat hebben bij stimuleringsmaatregelen van de overheid en de Europese Green Deal, die over een periode van tien jaar meer dan 1 biljoen euro moet vrijmaken voor onder meer de renovatie van gebouwen.

ALK Abello | Farma

ALK Abelló is een farmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van allergievaccins voor grote luchtwegallergieën. Het bedrijf richt zich ook op preventie, diagnose en behandeling van aandoeningen van de luchtwegen, met een mogelijke toepassing voor astma. Het behandelt ongeveer 1,9 miljoen mensen en 30 procent van de omzet wordt gegenereerd door een baanbrekende en gebruiksvriendelijke tabletbehandeling. Omdat het typisch tien jaar duurt voordat getroffen patiënten allergie-immunotherapie krijgen, probeert ALK Abelló de patiënten eerder te betrekken bij hun allergietraject. Het streeft naar een verdubbeling van het aantal behandelde patiënten in de komende zeven à acht jaar.

SolarEdge | Zonne-energie

SolarEdge is een wereldwijde fabrikant van zonne-energieomvormers en andere oplossingen voor zonne-energie. Het leverde al meer dan
8,5 GW van zijn geoptimaliseerde omvormsystemen. Meer dan 600.000 SolarEdge fotovoltaïsche (PV) sites worden in 125 landen gemonitord. Als wereldleider in slimme energietechnologie, stimuleert SolarEdge een efficiënter energieverbruik. Efficiëntieverbeteringen zijn belangrijk bij het wegwerken van de druk in de energievoorziening. Een snelle inzet van fotovoltaïsche energie kan van zonne-energie tegen 2040 de grootste bron van koolstofarme energie maken. Tegen die tijd bedraagt het aandeel hernieuwbare energie naar verwachting 40 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud