5 favoriete aandelen van Peter Bourbeau

Een drone van UPS vervoert geneesmiddelen van CVS naar particuliere klanten. ©via REUTERS

Peter Bourbeau bespeelt de opmars van e-commerce via UPS en Amazon.

Peter Bourbeau is Co-Portfolio Manager van het Legg Mason ClearBridge US Large Cap Growth Fund, onderdeel van Franklin Templeton. Bourbeau is gespecialiseerd in grote Amerikaanse bedrijven.

United Parcel Service | Pakketbezorging

United Parcel Servic (beter bekend als UPS) is een van ’s werelds grootste aanbieders van pakjesbezorging en speelt een cruciale rol bij het mogelijk maken van de sterke stijging van de e-commerce. Door de pandemie zal die waarschijnlijk sterk aanwezig blijven. UPS heeft de capaciteit sterk doen groeien door de coronacrisis. Door die hogere capaciteit kunnen we rekenen op hogere inkomsten in de toekomst. UPS is een belangrijkere speler geworden met een sterk vermogen tot prijszetting. Consumenten zijn bereid meer te betalen als ze daardoor sneller hun goederen ontvangen. UPS heeft een eigen vliegtuig- (UPS Airlines), truck- (UPS Freight) en sinds kort ook dronedivisie (UPS Flight Forward).

Amgen | Biotechnologie

Amgen is een biotechnologiebedrijf dat therapieën ontwikkelt voor gebruik in de oncologie, endocrinologie, hematologie en neurobiologie, en voor de behandeling van infectieziekten, artritis en ontstekingen. Het bedrijf zal de komende jaren enerzijds de omzetgroei zien versnellen en anderzijds succes moeten hebben met medicijnen in de pijplijn de komende kwartalen. Amgen is ook een leider in biosimilars, de generische kopie van biologische geneesmiddelen die uit octrooi zijn, en zal zich Richten op enkele van de grootste commerciële merkgeneesmiddelen. Dankzij de zeer sterke balans van het bedrijf kan het de pijplijn versterken en medicijnen op de markt brengen op een schaal die maar weinig concurrenten kunnen evenaren.

Peter Bourbeau. ©rv

NXP Semiconductors | Chips

NXP Semiconductors is een ontwikkelaar van analoge en microcontrollerchips voor een breed scala aan communicatie- en sensortoepassingen in de automobiel-, draadloze en industriële markten. Het aandeel speelt in op de toegenomen elektrificatie van auto's, met meer elektronische onderdelen door het groeiende aandeel elektrische- en zelfrijdende wagens, en profiteert ook van de algehele autoproductie en normalisering van de vraag. Daarnaast heeft het Nederlandse bedrijf sterke posities in industriële ‘internet of things’-toepassingen, NFC-communicatietools, onder meer voor de betaling met de smartphone, en speciale chips voor mobiele telefoons, die groeimogelijkheden bieden.

Salesforce | Software

Salesforce.com is een leider in de wereldwijde software-as-a-service-markt voor zakelijke verkoop- en marketingfuncties. Het bedrijf valt op door zijn hoge klantenbehoud en heeft zijn aanbod uitgebreid buiten zijn primaire ‘salesforce’-automatiseringsdiensten en omvat nu ook klantendiensten en marketingautomatisering. Daarnaast heeft het vorig jaar met de overname van Mulesoft integratiemogelijkheden toegevoegd en met de aankoop van Tableau beschikt het nu ook over mogelijkheden voor data-analyse. We zijn van mening dat Salesforce nog altijd op de goede weg is om een sterke omzetgroei te behalen met ruimte voor marge-uitbreiding, wat een aanhoudende groei van de winst per aandeel mogelijk moet maken.

Amazon.com | E-commerce

Amazon.com is een toonaangevende e-commercewebsite voor de detailhandel en aanbieder van cloudservices, die blijft profiteren van de migratie van offlinehandel naar online. Amazons marktaandeel neemt toe als leider op het gebied van consumenten- en ondernemingstrends. De pandemie heeft e-commerce en de vraag naar clouddiensten versneld. Amazon profiteert daarnaast ook van een hoge mate van betrokkenheid bij zijn Prime-dienst en van snelgroeiende reclamediensten. Het bedrijf blijft sterke winstresultaten boeken en is op weg om zijn winstgevendheid in de komende jaren te vergroten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud