Advertentie

‘China biedt interessante beleggingskansen'

©Photo News

Beleggers in Chinese aandelen stevenen af op een tegenvallend beursjaar. Maar volgens Fidelity biedt het land interessante kansen.

Strengere regelgeving gericht op allerlei sectoren, van vastgoed tot technologie, deed de beleggersappetijt voor Chinese aandelen dit jaar al gevoelig afnemen. De MSCI China, die de belangrijkste Chinese aandelen bundelt, noteert met een verlies van meer dan 15 procent sinds begin dit jaar.

‘Hoewel de onzekerheid op korte termijn groot zal blijven, zijn de onderliggende drijfveren van China’s groeiverhaal intact. Dat creëert interessante beleggingskansen’, zegt Andrew McCaffery, hoofdstrateeg van Fidelity International. ‘Beleggers hebben de neiging te focussen op het tempo van de economische groei, maar er is vaak een lage correlatie tussen economische groei en de prestatie van de aandelenmarkten. De Chinese beleidsmakers zetten nu in op duurzame groei, omdat ze elders in de wereld hebben gezien welke problemen een blinde groeistrategie teweegbrengt’, zegt McCaffery.

Hoewel de onzekerheid op korte termijn groot zal blijven, zijn de onderliggende drijfveren van China’s groeiverhaal intact.
Andrew Mccaffery
hoofdstrateeg fidelity international

Fidelity gelooft dan ook dat de hervormingen op lange termijn zullen leiden tot winst voor de belegger. ‘Nieuwe regelgeving voor het onderwijs, de gezondheidszorg en vastgoed moet het beschikbare inkomen van huishoudens verhogen. Dat zal op zijn beurt leiden tot meer uitgaven voor consumptie en diensten, en zo de economie ondersteunen’, zegt Paras Anand, die de strategie voor Azië uitstippelt.

Daarom is actief beheer op de Chinese aandelenmarkten volgens de stratege cruciaal. ‘Met een actieve benadering kunnen beleggers op zoek gaan naar aandelen die profiteren van de richting van het beleid, zoals groene energie, halfgeleiders, nieuwe infrastructuur, toeleveringsketens voor elektrische voertuigen en kunstmatige intelligentie. Om de winnaars te identificeren is het belangrijk dat beleggers inzicht hebben in de dynamiek van de specifieke sectoren. Ze moeten ook in staat zijn om bedrijven te selecteren met duurzame bedrijfsmodellen en met een sterk prijszettingsvermogen.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud