Vijf favoriete aandelen van Emmanuel Caudron

De flamboyante voorzitter van Alibaba, Jack Ma. ©AFP

Emmanuel Caudron werkt als financieel analist voor Qaestor Vermogensbeheer. Hij tipt onder meer op Alibaba en Microsoft.

Epiroc | Mijnbouwmachines

Het Zweedse Epiroc  vormt samen met zijn concurrent Sandvik een duopolie op de markt voor ondergrondse mijnbouwmachines. Door de toegenomen complexiteit van die producten haalt het bedrijf 65 procent van zijn omzet uit diensten na verkoop, wat stabiele inkomsten creëert. Dat maakt het bedrijf minder cyclisch dan de sector doet vermoeden. Daarnaast besteedt Epiroc het grootste deel van de productie van onderdelen uit en maakt het enkel de cruciale onderdelen zelf. Dat leidt tot een sterke kasstroomgeneratie, die samen met de gezonde balans het bedrijf weerbaar maakt voor een potentiële recessie.

Alibaba | E-commerce

De Chinese e-commercegigant Alibaba heeft een dominante positie verworven in enkele veelbelovende domeinen. Zo is het met zijn websites Tmall en Taobao de grootste e-commerce speler van Azië, met ruim 800 miljoen gebruikers. Daarnaast heeft Alibaba een sterke positie in clouddiensten en is het de grootste maaltijdbezorger van China, dankzij de overname van Ele.me. Het bedrijf groeit snel door zijn focus op internationalisatie en omdat het ook de kleinere Chinese steden bereikt. Daardoor is Alibaba sterk gepositioneerd om het komende decennium te profiteren van de verwachte verdubbeling van de middenklasse in China.

RELX | Data en informatie

RELX , beter bekend als het voor malige Reed Elsevier, is de voorbije twintig jaar getransformeerd van een uitgeverij van diverse vakbladen tot een databedrijf dat 75 procent van zijn verkoop uit onlinedata en informatie haalt. Veel van die data komen uit eigen ontwikkelde databases die klanten zoals wetenschappers en dokters helpt snellere en betere beslissingen te maken. Ondanks het gegeven dat ruim de helft van de omzet via een abonnementsformule wordt gerealiseerd, zal RELX niet immuun blijven voor Covid-19 in 2020. Zo’n 13 procent van zijn winst komt immers uit vakbeurzen, evenementen die nu uitgesteld of geschrapt worden.

Emmanuel Caudron. ©rv

Microsoft | ICT

Bekende producten zoals Office, Skype, LinkedIn, Xbox en Windows komen allemaal uit de hoed van Microsoft . De verschuiving in de afgelopen jaren naar een software-as-a-servicemodel (SaaS), waarbij klanten maandelijks gefactureerd worden, heeft de omzet van de Amerikaanse softwarereus een pak voorspelbaarder gemaakt. Met Microsoft Azure, de snelgroeiende clouddienst, heeft het bedrijf bovendien een stevige groeimotor beet. Dankzij Microsoft Azure zullen de marges nog verder vergoten, is de verwachting. De grotere voorspelbaarheid, de solide balans en de hoge groeiverwachting maken van Microsoft een aantrekkelijke investering.

Zynga | Digitale spelletjes

De digitale spelletjesproducent Zynga werd oorspronkelijk bekend met het onlinespelletje FarmVille. Sindsdien heeft het zijn portfolio uitgebreid met onder meer verschillende puzzel- en racespelletjes. CSR Racing, Empires & Puzzles, Merge Dragons! en Words With Friends zijn enkele namen uit het huidige gamma van Zynga. Mede dankzij de overnames van Gram Games en Small Giant Games kan het bedrijf uitstekende resultaten voorleggen. Voor 2020 verwacht Zyngo een groei van 20 procent, dankzij zowel de eigen spelletjes als de games die gebaseerd zijn op franchises zoals Harry Potter, Star Wars en Game of Thrones.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud