Vijf favoriete aandelen van Laurence De Munter

Laurence De Munter: 'Veolia is een van de weinige duurzame aandelen die (nog) niet aan een hoge waardering noteren.' ©Tim Dirven

De portfoliomanager bij Stevens & De Munter zet in op de fietsen van Accell en op een ommekeer bij Nokia.

Laurence De Munter is portfoliomanager bij Stevens & De Munter, een privébank in Luxemburg en België.

Accell | Fietsen

Accell , de grootste Europese fietsenproducent met merken als Raleigh, Haibike en Winora, had een goed jaar in 2020 door de spectaculaire vraag naar fietsen tijdens de lockdown en de fiscale voordelen bij de aankoop van een fiets. De Europese Green Deal, met investeringen in gezondere manieren van privaat en publiek transport, zal een extra duw in de rug geven. De vraag naar fietsen groeit naar schatting jaarlijks met 7 à 8 procent. Accell heeft zijn balans hersteld en behaalde een ongezien hoge free cashflow. De lage waardering op de verwachte koers-winstverhouding is daardoor onterecht.

GSK | Farma

Met Emma Walmsley als CEO is GSK sterk in farma, vaccins en consumptiegoederen zoals Sensodyne. 2020 was een uitdagend jaar door de lagere vraag naar onder meer het vaccin Shingrix. Toch realiseerde GSK, dat topscores haalt op het vlak van duurzaamheid en maatschappelijke impact, een sterke groei in oncologie en vitamines. Tegen 2022 wil de groep zich opsplitsen in Biopharma en Consumer Health, wat meer waarde kan opleveren voor aandeelhouders. Een lage waardering, een hoog dividendrendement van 6 procent, een waaier van nieuwe producten in de pijplijn en een terugkeer naar een ‘normale’ wereld maken GSK interessant.

Nokia | Telecomnetwerken

Ooit de marktleider in gsm’s, maar na de tegenvallende overstap naar smartphones en de moeilijke overname van Alcatel-Lucent waren Nokia's gloriejaren achter de rug. Vandaag is het bezig aan een comeback mede dankzij zijn nieuwe CEO. Nokia is het nummer twee in 4G en 5G met een marktaandeel van 27 procent (uitgezonderd China). Het investeert sterk in onderzoek en ontwikkeling om marktleider te worden. Grote spelers als Apple en Samsung zijn klant bij Nokia’s patentendivisie. Met een sterke cashpositie, een gebrek aan vertrouwen in de concurrent Huawei en nieuwe opportuniteiten zoals NAAS (Network as a Service) zien we sterke groeikansen.

Spotify | Muziek

De productaanbieding van Spotify Technology is eenvoudig: ofwel betaal je Premium en kan je 60 miljoen titels en podcasts beluisteren, ofwel neem je de gratis versie waar er advertenties bijkomen. Onder leiding van de Zweedse oprichter Daniel Ek heeft Spotify als doel de grootste audiostreamer ter wereld te worden. In 2020 was de lancering in Rusland een succes en in de eerste helft van 2021 volgt Zuid-Korea. Onlangs kondigde Spotify aan dat het aantal maandelijkse gebruikers met 30 procent op jaarbasis groeide tot ongeveer 300 miljoen. Voorlopig geeft Spotify de voorrang aan marktaandeel boven winst. Met een sterk marktaandeel kan het zijn prijzen in de toekomst gemakkelijker verhogen.

Veolia | Afvalverwerking

Veolia is de marktleider op het gebied van afvalverwerking en watervoorziening voor industriële klanten en gemeenten. De nood aan recyclage en de vraag naar zuiver water zijn belangrijke langetermijntrends waar we op inzetten. Vandaag staat het aandeel onder druk, mee door onzekerheid rond de overname van zijn Franse concurrent Suez, waarvan Veolia reeds 30 procent van de aandelen in handen heeft. Met of zonder overname heeft Veolia de wind in de zeilen dankzij een heropening van de economie en de transitie naar een meer circulaire economie. Veolia is een van de weinige duurzame aandelen die (nog) niet aan een hoge waardering noteren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud