Aedifica bevestigt dividendprognose

Het zorgcentrum Villa Walgaerde, een van investeringen van Aedifica in Nederland. ©Aedifica

De vastgoedgroep Aedifica zag de huurinkomsten in het eerste kwartaal van haar boekjaar 26 procent stijgen tot 21,8 miljoen euro. Dat is beter dan de eigen prognoses, maar iets minder dan waar KBC Securities op rekende.

De verhuurder van zorgvastgoed is bezig aan een forse expansie. Vorig kwartaal voegde de groep 7 sites toe aan de portefeuille, en nam er twee in gebruik. Aedifica kondigde sinds het begin van het boekjaar al voor 325 miljoen euro investeringen aan. Het zorgvastgoed is daardoor gestegen tot 82 procent van de portefeuille.

De waarde van de vastgoedportefeuille nam 4 procent of 57 miljoen euro toe tot 1,58 miljard. De schuldgraad steeg van 40,8 naar 42 procent.

De huurinkomsten van 21,8 miljoen euro liggen iets boven de eigen prognoses, maar onder de verwachtingen van KBC Securities. Het beurshuis had op een stijging met 28,5 procent gerekend tot 22,3 miljoen. De bezettingsgraad ligt met 99 procent van de portefeuille iets boven de prognose van 98,7 procent.

Aedifica is gerust op de toekomst, en herhaalt de dividendverwachting van 2,5 euro bruto per aandeel. Dat is een stijging met 11 procent tegenover vorig boekjaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content