Belgen beleggen fors meer met BinckBank

©Lieven Van Assche

BinckBank, de grootste online beleggingsbank van Nederland en België, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar het aantal transacties in België met 23 procent zien toenemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 229.032.

BinckBank België telde in het tweede kwartaal 63.204 beleggingsrekeningen (+5 procent tegenover een jaar eerder) en een geadministreerd vermogen op Belgische beleggingsrekeningen van zowat 2,5 miljard euro (2,2 miljard euro een jaar eerder).

Het resultaat uit de bedrijfsactiviteiten steeg voor BinckBank België tijdens het tweede kwartaal met 63 procent tot 1,9 miljoen euro. ‘Ook voor België geldt dat de volatiliteit op de beurs in het afgelopen kwartaal resulteerde in hogere transactievolumes’, zegt Vincent Germyns, de Belg die dit jaar aan het hoofd kwam van BinckBank. ‘Maar de beleggers proberen goed in te spelen op die volatiliteit.’

Speculatietaks  

Prognoses voor de toekomst geeft Germyns niet, maar de komende maanden zal volgens de CEO moeten blijken wat in België de impact zal zijn van de 'speculatietaks', een onderdeel van de taxshift van de regering-Michel.

Die speculatietaks is gericht op aandelen die binnen de zes maanden na aankoop opnieuw verkocht worden. Volgens Germyns zijn de contouren van de taks nog niet voldoende gekend om te weten wat de gevolgen zullen zijn voor de beleggers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud