Advertentie

E&Z Bebig boekt voor het eerst in drie jaar winst

Radioactieve implantaten

De zoveelste exit uit de Amerikaanse markt levert de Waalse kankerspecialist naast een forse omzetkrimp ook een forse kostenbesparing op.

De knipperlichtrelatie tussen E&Z Bebig en de VS kleurt andermaal de resultaten van het farmabedrijf. Begin vorig jaar liet het bedrijf weten dat het zijn Amerikaanse business verkoopt, meteen de derde keer dat een Amerikaans avontuur op niets uitdraait.

Die exit laat sporen na in de omzet. Die klokte af op 24,9 miljoen euro, een vijfde minder dan een jaar eerder. E&Z Bebig is specialist in brachytherapie: bij kankerpatiënten worden kleine radioactieve implantaten ingebracht om tumors van binnenuit te bestrijden.

Een potentieel beloftevolle therapie, alleen heeft E&Z Bebig sinds de beursgang twee decennia geleden nog niet echt bewezen er een duurzaam rendabel bedrijfsmodel rond te kunnen bouwen.

De zoveelste Amerikaanse exit zorgde er dankzij de verkoopprijs - 0,6 miljoen euro - en kostenbesparingen voor dat er operationeel weer een kleine winst was. Plus 0,5 miljoen euro, na verlies van respectievelijk 1,3 en 2,8 miljoen euro de voorgaande twee boekjaren.

Ook netto was er voor het eerst in drie jaar winst: 0,55 miljoen euro of 0,27 euro per aandeel.

Het aantal uitstaande aandelen is rekening houdend met de reverse split met een derde gestegen, tot 2,33 miljoen. In juni kreeg E&Z Bebig van zijn Duitse referentieaandeelhouder 5 miljoen euro extra kapitaal toegeschoven, om de continuïteit te kunnen verzekeren. Daarmee versterkten de Duitsers hun greep nog op de groep, die nu voor 84 procent in handen is van Eckert & ziegler.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud