FNG haalt 25 miljoen euro op met obligaties

Dieter Penninckx, ceo van FNG Group. ©Filip Van Roe

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG heeft 25 miljoen euro opgehaald via de uitgifte van obligaties.

Het modehuis, bekend van merken als Brantano, Claudia Sträter en Fred & Ginger, plaatste voor 25 miljoen euro obligaties bij institutionele beleggers en klanten van private banken.

Vorige maand had ceo Dieter Penninckx de operatie al aangekondigd. FNG  wil met het geld zijn recente overnames financieren. In mei kocht FNG de keten Concept Fashion, die 15 winkels telt in Oost- en West-Vlaanderen. De overname past in de strategie van FNG om zijn kleren ook buiten de stadscentra aan te bieden. Een deel van de opbrengst dient ook om de Brantano-schoenenwinkels in een nieuw kleedje te steken. De omvorming van Brantano-vestigingen is volop bezig.

5,5 procent

De nieuwe emissie is een tranche van een obligatie-uitgifte door dochter FNG Benelux Holding, die al in juli vorig jaar op de markt kwam. Het nieuwe papier heeft net als het vorige een coupon van 5,5 procent en loopt tot 7 juli 2023. De oorspronkelijke uitgifte bedroeg 20 miljoen.

Door de bijkomende uitgifte stijgt het nominale bedrag tot 45 miljoen euro. Het nieuwe papier heeft net dezelfde codes als het oude, en is verhandelbaar op Euronext Brussel. Het aandeel FNG is alleen nog genoteerd op Euronext Amsterdam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud