GBL haalt 500 miljoen euro schuld op

GBL wordt mee geleid door Ian Gallienne, de schoonzoon van Albert Frère. Hij is getrouwd met Ségolène Frère. ©BELGA

De holding GBL heeft 500 miljoen euro opgehaald via een obligatie-uitgifte voor grote beleggers. Ook Euronav gaf voor 150 miljoen dollar vers schuldpapier uit.

GBL financierde zich tegen een rente van 1,375 procent voor een looptijd van zeven jaar, zo maakt de holding bekend in een persbericht. De obligatie-uitgifte was ongeveer driemaal overingetekend.

Dankzij de uitgifte kan GBL de gemiddelde looptijd van zijn schulden verlengen, zo signaleert de holding. Net als andere bedrijven klikt GBL op deze manier de huidge extreem lage rente vast voor een langere termijn. Hoewel de Europese Centrale Bank (ECB) nog geen indicatie heeft gegeven dat haar lagerentebeleid ten einde loopt, nemen financieel directeurs het zekere voor het onzekere nu de Europese economie aan het aantrekken is.

Olietankerrederij Euronav haalde dan weer 150 miljoen dollar (136 miljoen euro) op, maar wel met een veel hogere coupon van 7,5 procent. De looptijd bedraagt vijf jaar. De obligatie werd 'aanzienlijk overonderschreven' door een aantal internationale beleggers, meldt Euronav in een persbericht. 

Maandag maakte ook Telenet een succesvolle schulduitgifte bekend. De televisie- en kabelgroep haalde 500 miljoen dollar op bij grote beleggers. De lening loopt tot 2025 en heeft een variabele rente van 2,75 procentpunt bovenop de Libor-interbankenrente, die rond 1,2 procent schommelt voor een looptijd van drie maanden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n