Advertentie

Groeiversnelling WDP bezorgt aandeelhouder extraatje

Joost Uwents (l) en Tony De Pauw (r) de twee CEO's van WDP ©WDP

De expansie van WDP loopt als een trein en daarom trekt de logistieke vastgoedspecialist zowel zijn winstverwachting als zijn beloofd dividend op.

De gereglementeerde vastgoedgroep (gvv) denkt nu over het volledige jaar een winst te boeken van minstens 5,50 euro per aandeel tegen eerder 5,35 euro. 'Op basis van deze vooruitzichten heeft WDP de intentie om voor 2017 een verhoging van het brutodividend voorop te stellen tot 4,50 euro, een stijging met 6%', zo staat in het persbericht. In het kwartaalbericht van mei sprak WDP nog van een dividend van 4,45 euro per aandeel.

'De lat ligt nu hoger door de snellere realisatie van het groeiplan, beter dan verwachte rendementen en lagere kosten voor schulden'

Meteen trekt WDP ook zijn ambitie op in verband met het groeiplan 2016-2020. Op het einde van die rit mikte de groep op een winst per aandeel (EPRA) van 6,25 euro, nu wordt 6,50 euro als doel gesteld. Ook het bruto-dividend zou tegen dan 5,25 euro moeten bedragen (tegen eerder 5,00 euro). Dat WDP zijn dividendprognose op termijn oprkikt is niet onlogisch, aangezien al voor dit jaar meer winst en een hogere uitkering wordt vooropgesteld.

De steilere ambities voor dit en de volgende jaren zijn 'gedreven door de snellere realisatie van het groeiplan, de beter dan initieel verwachte rendementen (door de focus op projectontwikkelingen) en de optimalisatie van de kost van de schulden', zo luidt het. Of het aandeel straks een 'boost' krijgt is maar de vraag: dat is volgens alle analisten al 'priced to perfection' en zelfs meer met een premie van bijna 80 procent op de intrinsieke waarde.

Halfjaar

Het voorbije halfjaar stegen de huurinkomsten van 64,6 naar 70,0 miljoen euro. Dat levert een winst (EPRA) op van 57,24 miljoen tegen 48,69 een jaar eerder. Worden daar de variaties van de waarde van de activa en van de financiële instrumenten bijgeteld, evenals de afschrijvingen, dan komt het nettoresultaat uit op 136,99 miljoen tegen 43,25 miljoen in dezelfde periode van 2016.

Het grote verschil tussen die twee cijfers wordt deels verklaard door de hogere huurinkomsten (5,4 mijoen), maar vooral door de opwaardering van het vastgoed (46,8 miljoen) en de opwaardering van de financiële instrumenten. Die laatste werden in 2016 nog voor 19,8 miljoen afgeboekt en dit jaar voor 15,6 miljoen opgewaardeerd.

WDP klopt zich ook op de borst omdat over de eerste zes maanden de EPRA-winst per aandeel met 2 procent steeg tot 2,67 euro ondanks het feit dat er 15 procent meer aandelen in het spel zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud