Overnamebod moet Sapec van beurs halen

Sapec-topman Antoine Velge. ©RV DOC

De controlerende familie Velge wil haar holding Sapec van de Brusselse beurs halen via een overnamebod.

Het Luxemburgse familievehikel Soclinpar, dat 46,4 procent van Sapec  controleert, biedt 60 euro per aandeel Sapec ná de verrekening van een eerder aangekondigd brutodividend van 150 euro per aandeel.

Van dat brutodividend blijft voor de kleine belegger 105 euro over na inhouding van 30 procent roerende voorheffing. Samen met de overnameprijs van 60 euro komt dat neer op 165 euro. Het aandeel werd gisteren in afwachting van het nieuws geschorst toen het op 150,8 euro noteerde. CEO Antoine Velge was niet meteen bereikbaar voor commentaar, maar kan dinsdag meer uitleg geven tijdens de algemene vergadering. Die vergadering moet ook het brutodividend goedkeuren.

Sapec, dat zich op het Iberische schiereiland concentreert, was al grotendeels uitgekleed na de verkoop van zijn agrobusiness aan het investeringsfonds Bridgepoint voor 318 miljoen euro. Het dividend van 150 euro is daarvan een gevolg en hielp het ingedommelde Sapec vorig jaar aan een koerswinst van liefst 470 procent.

De familie Velge controleert een kleine 55 procent van Sapec via Soclinpar en Financière Frédéric Jacobs. Investeringsmaatschappij Cobepa bezit goed 15 procent en heeft zich volgens het persbericht van Soclinpar geëngageerd om zijn aandelen in te brengen tegen de prijs van 60 euro. Sapec zal binnenkort een prospectus over het openbaar overnamebod publiceren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud