Advertentie

Steranalist van Kempen & Co in opspraak

De beurs van Amsterdam aan Beursplein 5. ©Maarten Hartman/Hollandse Hoogte

Teun Teeuwisse, de steranalist van het beurshuis Kempen & Co, is in opspraak gekomen. Hij zou niet-publieke informatie over een aandeel hebben doorgespeeld aan klanten.

Het verhaal staat vrijdag in het Financieele Dagblad. Analist Teun Teeuwisse is bij het beurshuis Kempen & Co op betaald verlof gestuurd. Volgens het FD is de aanleiding een incident rond het ingenieursbureau Arcadis.

Arcadis heeft begin vorig jaar per ongeluk de jaarcijfers te vroeg doorgestuurd naar een groep analisten. Arcadis vroeg onmiddellijk om met de cijfers niets te doen. Teeuwisse zou die informatie wel gebruikt hebben tijdens contacten met klanten.

Teeuwisse is een bekende analist nadat hij horrorrapporten uitschreef over het ingenieursbureau Imtech en het bouwbedrijf BAM. Vooral bij Imtech bleek het agressieve verkoopadvies een schot in de roos.

Begin deze week werd Kempen ook al opgeschrikt door het vertrek van de CEO en de financiële man. Kempen & Co vecht binnen Van Lanschot voor een eigen identiteit. Van Lanschot is al sinds 2007 eigenaar van Kempen, maar draait onder de nieuwe topman Karl Guha de duimschroeven aan.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud