Telenet verlaagt financiële kosten

Toon Aerts van de Telenet-Fidea ploeg werd vorig weekend Europees kampioen veldrijden ©Photo News

Het kabeltelevisie-, internet en telecombedrijf heeft voor drie miljard euro schulden geherfinancierd en ziet zo zijn financiële kosten dalen. Met hoeveel precies, vertelt het bedrijf niet.

Concreet gaat het om een lening in euro van 1,6 miljard en een lening in dollar van 1,5 miljard, allebei met vervaldag op 31 januari 2025. Het gaat niet om nieuwe schulden, de schuldgraad van Telenet blijft dus ongewijzigd. De opbrengst van de twee operaties wordt gebruikt om twee leningen vervroegd terug te betalen, één van 2,2 miljard euro en één van 850 miljoen dollar. Bank of Nova Scotia, Deutsche Bank, ING, J.P.Morgan, Rabobank, Royal Bank of Scotland, Royal Bank of Canada en Société Générale namen aan de twee operaties deel.

'Met deze transactie, die geen impact heeft op de schuldgraad van Telenet, zal Telenet de gemiddelde looptijd van haar schulden verlengen tegen huidige aantrekkelijke marktvoorwaarden, met daarnaast ook verhoogde convenantenflexibiliteit'. Wat dat concreet betekent is niet duidelijk, dat de financiële kosten zullen dalen lijkt wel duidelijk. Niemand was nog bereikbaar voor commentaar bij het bedrijf. Telenet zegt nog dat een onbenut wentelkrediet van 381 miljoen euro werd verlengd met drie jaar tot 2023.

Over het eerste halfjaar van 2016 stegen de nettorentelasten, wisselkoersverliezen en andere financieringslasten met 20 procent tot 144 miljoen, zo leert het halfjaarrapport. De totale schuld - inclusief nog te betalen rente - bedroeg op 30 juni van dit jaar 4,76 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n