Wall Street: Big Mac is back

Mac is back ©REUTERS

De Amerikaanse bedrijven houden, net als de Europese, niet op om de markt positief te verrassen met sterke kwartaalcijfers. En dus bereikte de S&P 500 een nieuwe recordhoogte. McDonald's is terug van weggeweest.

Het was liefst 5 jaar geleden dat de hamburgerreus zijn omzetcijfers - op vergelijkbare basis weliswaar - nog zo sterk kon opkrikken. De cijfers van Caterpillar verbrijzelden de analistenprognoses. Liefst 8 van de 11 S&P-sectoren winnen terrein. Logischerwijze gaat de Dow Jones (+0,6%) hoger en de brede S&P 500 (+04%) noteert zelfs op een nieuw record. Zelfs spelbreker Alphabet (Google) slaagt er niet in om de Nasdaq in het verlies te duwen, al wint de technologiebeurs maar 0,1 procent. De internetreus waarschuwde dat zijn kosten hoog blijven omdat steeds meer opzoekinge gebeuren met mobiele apparaten.

McDonald's trok over het tweede kwartaal zijn nettowinst op met 28 procent tot 1,4 miljard dollar. De geboekte omzet daalde wel met 3,4 procent tot 6,5 miljard, maar dat was te wijten aan wisselkoerseffecten (een lagere dollar) en de overdracht van eigen restaurants naar franchisenemers. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 6,6 procent, de beste prestatie in 5 jaar. 'Wij zijn goed op weg om een betere McDonald's te maken en onze klanten merken dat', aldus CEO Steve Easterbrook die twee jaar geleden aan het roer kwam om het tij te keren in de hyperconcurrentiële markt waariin de groep actief is. Sinds begin dit jaar krijgt McDonald's weer meer bezoekers over de vloer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect