ABO keldert na aankondiging aandelenverkoop

CEO Frank De Palmenaer. ©Wim Kempenaers (WKB)

Het uiterst illiquide aandeel ABO Group kelderde met 16 procent. CEO Frank De Palmenaer hoopt voor 5 à 10 miljoen euro aandelen te verkopen en vervolgens te ‘doneren’.

De Gentse milieugroep ABO sloot 16 procent lager af op 29 euro. Er verwisselden 3.885 aandelen van eigenaar, een buitengewoon hoog volume. De dagen voordien werden dagelijks circa 200 stuks verhandeld.

Aanleiding is de wel heel opmerkelijke kapitaaloperatie die ABO Group dinsdagavond aankondigde. CEO Frank De Palmenaer, die een belang heeft van 92,5 procent, wil de komende weken een groot deel verkopen, zonder de controle te verliezen. De Palmenaer zal vervolgens de opbrengsten in het bedrijf injecteren. Stond hij vandaag al aan de verkoopzijde?

‘Dat is goed mogelijk’, zegt een bron dichtbij het bedrijf. ‘Die aandelenverkopen kunnen in theorie van nu een aanvang nemen.’ Wie vandaag aandelen kocht, betaalde een hoge prijs. ‘De beurskoers is significant misleidend’, klonk het onlangs in het noteringsdocument. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

Voor alle duidelijkheid: De Palmenaer wil niet alleen via de beurs verkopen. Hij hoopt dat ook grotere beleggers interesse hebben in een pakket om buiten de beurs om te verhandelen. ‘We hopen dat de aandelenverkopen 5 à 10 miljoen euro in het laatje brengen’, klinkt het bij ABO Group.

De milieugroep wil daarbij een dubbele slag slaan. Het bedrag zou de huidige freefloat van 7,5 miljoen euro gevoelig doen toenemen. Hierdoor hoopt de groep op een ‘realistische beurskoers’ en op minder volatiliteit in het aandeel. Bovendien moet dat geld de expansie van ABO Group financieren. ABO kondigde dinsdag de overname aan van het asbestlabo Translab.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud