Advertentie

Alphabet vervoegt 1.000 dollar club

Handelaars aan het werk op Wall Street. ©AFP

Exact één week na Amazon.com, breekt nu ook Alphabet door de grens van 1.000 dollar.

Alphabet , het moederbedrijf boven zoekmachine Google, steeg maandag kort na de openingsbel voor het eerst boven 1.000 dollar. Sinds begin dit jaar won Alphabet al ruim een kwart, met dank aan de forse advertentie-inkomsten die zoekrobot Google binnenrijft. Daarnaast hopen beleggers dat de andere projecten binnen Alphabet op termijn vruchten zoals afwerpen, zoals de zelfrijdende auto (Waymo).

Maandag publiceerde Goldman Sachs een rapport over technologieaandelen. Daarin werd Alphabet opgenomen als een van de favoriete aandelen. Verder was er een koopadvies van het beurshuis Pacific Crest. 'Verkoop Apple, en herbeleg in Alphabet. Alphabet heeft meer opwaarts potentieel dan Apple', klonk het.

Aandelen boven 1.000 dollar zijn een rariteit. Naast Amazon.com, dat een week geleden deze kaap rondde, is er op Nasdaq ook nog Priceline.com. Mogelijk creëert Priceline.com binnenkort de 2.000 dollar club. De eigenaar van onder meer booking.com noteert dicht tegen 1.900 dollar.

De meeste succesvolle bedrijven laten hun beurskoers niet zo ver oplopen en organiseren op tijd en stond een aandelensplitsing. Op die manier blijft de beurskoers laag en  het aandeel vlot toegankelijk voor alle budgetten. Zo noteert Apple - de absolute nummer één in beurwaarde met 800 miljard dollar - tegen slechts 159 dollar per aandeel. Sinds de beursintroductie van 2004 heeft Alphabet/Google nog maar één keer een aandelensplit doorgevoerd. Alphabet heeft vandaag een beurswaarde van 688 miljard dollar. Amazon.com is momenteel 483 miljard dollar waard.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud