Amazon meer waard dan Alphabet

De Amerikaanse e-commercegigant Amazon is het op een na meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld. ©REUTERS

Puike groeicijfers stuwden de Amerikaanse e-commercegigant Amazon naar recordhoogtes. Dankzij die koers is Amazon nu het op één na meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf op aarde, na Apple.

De Amerikaanse techreus Amazon   verraste donderdag nabeurs met erg sterke kwartaalcijfers. De omzet bedroeg in het eerste kwartaal van 2018 51,04 miljard dollar, een jaar-op-jaarstijging met 43 procent.

Ook de nettowinst lag hoger dan de analistenverwachtingen. Hij klokte af op 1,63 miljard dollar of 3,27 dollar per aandeel. Dat is ruim een verdubbeling op jaarbasis en aanzienlijk meer dan analisten verwachtten.

Beleggers weten die spectaculaire cijfers vrijdag duidelijk te smaken. De koers van het aandeel Amazon schoot kort na opening ruim 7 procent hoger naar het hoogste peil ooit.

Enkel Apple meer waard

Meteen kroonde Amazon zich tot het op een na meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld. De e-commercegigant is nu zowat 757 miljard dollar waard.

Enkel het Amerikaanse technologiebedrijf Apple doet beter. De producent van iPhones, iWatches en iPads is op basis van de huidige koers net geen 824 miljard dollar waard.

Maar Amazon is wel Alphabet, de koepel boven zoekmotor Google, voorbij. De koers van dat bedrijf gaat vrijdag voorlopig ligt hoger, waardoor het net geen 715 miljard dollar waard is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud