Advertentie

Asit mag doorwerken aan tweede leven als beursschelp

Asit moest in 2019 een streep trekken onder zijn middel tegen hooikoorts. ©Bloomberg

Asit Biotech krijgt van het Hof van Beroep in Luik toestemming om door te zetten met een voorgesteld reddingsplan na eerder protest van het Waals Gewest.

Het Hof van Beroep komt met een verlossend vonnis voor Asit Biotech . Het noodlijdende bedrijf waarvan het onderzoek naar een behandeling voor pollenallergie naar de prullenbak werd verwezen, krijgt dan toch zicht op een doorstart.

De beroepsrechtbank geeft groen licht aan een overlevingsplan waarbij Asit als beursvehikel zal dienen voor het Franse DMS. Dat biotechbedrijf wil via een omgekeerde overname zijn tak medische beeldvorming naar Euronext brengen. Eind februari bleek dat het Waals Gewest bezwaar maakt tegen die plannen, maar het Hof van Beroep volgt nu een eerdere uitspraak van de ondernemingsrechtbank.

Daar zijn wel enkele voorwaarden aan gekoppeld. De constructie moet de goedkeuring krijgen van aandeelhouders en er zijn bepaalde auditvereisten waarbij een externe doorlichting de waarde van de door DMS ingebrachte activa moet bepalen. Maar als alles goed loopt, zou Asit zijn enige resterende troef - zijn dubbele notering op Euronext Brussel en Parijs - dus te gelde kunnen maken. De inbreng van DMS in Asit zou tegen de herfst rond moeten zijn, luidens het persbericht.

Sowieso zullen de bestaande aandeelhouders via de inbreng van DMS massaal verwaterd zijn, weggespoeld onder een vloedgolf van nieuwe aandelen, zoals destijds bij de doorstart van een ander centjesaandeel: Option/Crescent.

In een opluchtingsrally krijgt het centjesaandeel woensdag een boost van 15 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud