Advertentie
Advertentie

Bel20 bulkt van vertrouwen

Proximus-CEO doet een vreugdedansje. ©BELGA

Er rolde vanmorgen weer een golf aan resultaten over beleggers heen, met maar liefst zes Bel20'ers op de agenda. Rode draad? Het gaat prima met onze grootste bedrijven, dank u wel. Brussel bulkt van het vertrouwen.

Zes Bel20'ers openden vanmorgen de boeken, en geen enkele miste de afspraak met zijn halfjaarresultaten. Beleggers juichen dan ook in de vroege handel voor zoveel goed nieuws. De Bel20 opende 0,9 procent hoger.

UCB  schiet de hoofdvogel af in de vroege handel. Het biofarmabedrijf slikte zonder problemen het slechte nieuws van eerder deze week - het lijkt niets te worden met lupusmiddel epratuzumab - door met een indrukwekkend halfjaarrapport. Alle stergeneesmiddelen presteerden beter dan verwacht en ook de rendabiliteit gaf analisten het nakijken. Goed genoeg om de verwachtingen lichtjes op te trekken. Beleggers sturen het aandeel meer dan 5 procent hoger in de ochtendhandel.

Ook staaldraadspecialist Bekaert  koerst fors hoger (+3%). Het bedrijf plukte het eerste halfjaar de vruchten van de overname van een hoop fabrieken van bandenreus Pirelli. De omzet koerste daarmee een indrukwekkende 18 procent hoger. Bekaert kan ook rekenen op recordmarges in Europa.

Dito goed nieuws bij Umicore  . De materiaaltechnologiegroep rekende op de verkoop van autokatalysatoren om vlotjes de analistenverwachtingen te kloppen. En die rit is nog niet uitgereden. Umicore heeft vertrouwen genoeg om nu al te stellen dat de winst aan de bovenkant van de verwachtingsvork zal uitkomen. Beleggers sturen het aandeel 2,7 procent hoger.

Zelfde verhaal bij Proximus  , dat ook al de verwachtingen optrekt'Proximus heeft zijn groeiambitie al bereikt, één jaar vroeger dan verwacht', zo klopt CEO Dominique Leroy zich op de borst. De telecomgroep klimt 2,2 procent op Euronext Brussel. 

Vastgoed tot slot, met Befimmo  en Cofinimmo  . Ook daar draait alles naar behoren. Beide groepen bevestigen hun dividend voor het einde van het jaar, het soort rustige vastheid waar beleggers voor richting vastgoedbedrijven zwermen. De reacties zijn er dan ook wat minder uitbundig. Befimmo klimt 0,7 procent, Cofinimmo 0,6. 

Gisteren trok ook Telenet al de verwachtingen op na een uiterst potig eerste halfjaar. AB InBev was toen een zeldzame tegenvaller voor het eerste halfjaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud