Advertentie

'Beleggers zijn te streng voor Ageas'

Bart De Smet, CEO Ageas ©Photo News

Goldman Sachs zet Ageas op de kooplijst met een koersdoel van 30 euro. Aan de huidige aandelenkoers ziet het beurshuis dus een opwaarts potentieel van zowat 20 procent.

Goldman Sachs is van oordeel dat beleggers de voorbije weken te hevig hebben gereageerd op het nieuws dat de verzekeraar gedupeerde Fortis-beleggers zal moeten vergoeden. Hoe hoog die kosten kunnen oplopen, is nog niet duidelijk. Ageas , dat al beroep aantekende tegen het arrest van een Amsterdamse rechtbank, legde alvast een voorziening van 130 miljoen euro aan.  

Sommige analisten schreven eerder dat de factuur in het slechtste geval kan oplopen tot miljarden euro's.

Sinds het arrest van eind juli heeft Ageas al meer dan 1 miljard euro beurswaarde verloren. Daarmee presteerde Ageas een pak slechter dan zijn sectorgenoten (zie grafiek). 

Maar volgens Goldman Sachs hebben beleggers te veel schrik. 'We weten zelf niet wat de omvang van een eventuele vergoeding zal zijn, maar we benadrukken dat die geen invloed zal hebben op de operationele gang van zaken', klinkt het. 'We zien de aankondiging van een inkoopprogramma van eigen aandelen bovendien als een sterk signaal van vertrouwen bij het management.'  

Goldman Sachs verwacht dat Ageas in de periode 2015-2018 zijn aandeelhouders zal blijven plezieren door jaarlijks voor 250 miljoen euro eigen aandelen te blijven inkopen, bovenop het dividendrendement van 6 procent. 'Ageas heeft een aanzienlijke cashbuffer, waarmee het eventuele schadevergoedingen kan betalen en tegelijkertijd zijn aandeelhouders een aantrekkelijk rendement kan bezorgen.'.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud