'Bendgate' duwt Apple onder 100 dollar

Beelden van een Iphone 6 Plus die gebogen wordt. Apple zit met een imagoprobleem ©twitter

Wall Street is fors lager geëindigd. Vooral de technologiewaarden hadden het kwaad. Apple zakte onder de symbolische kaap van 100 dollar na berichten over doorbuigende iPhone 6 Plussen en een problematische software-update.

Net als de Europese beurzen eerder op de dag, gingen de indexen op Wall Street flink in het rood. Beleggers reageren verschrikt op boodschappen van centrale bankiers, die het einde van het lagerentetijdperk verkondigen. De Dow Jones verloor 1,5 procent tot 16.945,80 punten. De S&P500 ging 1,6 procent lager naar 1.965,99 punten, de Nasdaq 1,9 procent naar 4.466,75 punten.

Vooral de technologiewaarden werden door beleggers geviseerd. Voorbeelden waren Yahoo! (-2,3%, 38,97 dollar), Twitter (-2,9%, 51,45 dollar) en internetradio Pandora Media (-3,7%, 24,52 dollar).

Maar het was vooral Apple dat in de kijker liep met een koersdaling van 3,8 procent tot 97,91 dollar. De jongste dagen kwam het bedrijf in het nieuws met kwaliteitsproblemen. De voornaamste was het probleem met de iPhone 6 Plus, het grote model van de nieuwe generatie van de smartphone van Apple. Die blijkt niet stevig gebouwd te zijn. Overal in de wereld duiken beelden op van eigenaars van zo'n Plus, die met een gebogen smartphone zitten. Het hele verhaal heeft intussen ook al een naam: bendgate.

Een ander vervelend probleem situeert zich bij de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem, iOS 8 8.0.1. Die update veroorzaakte heel wat problemen bij gebruikers. Apple excuseerde zich intussen al voor die problemen.

De 'kers' op de taart is het nieuws dat Samsung volgende maand zijn smartphone Galaxy Note 4 lanceert op de Chinese markt. Het toestel zal verkrijgbaar zijn bij de drie grootste telecomspelers van het land. De Zuid-Koreaanse technologiegigant, die gisteren overigens vrolijk de spot dreef met de doorbuigende iPhones (zie foto), krijgt zo een belangrijke voorsprong op Apple, dat nog steeds wacht op groen licht van de Chinese overheid om zijn iPhone officieel te lanceren in het land.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud