Advertentie
Advertentie

Beurswaakhond tikt Celyad op de vingers

CEO Christian Homsy. ©Anthony Dehez

Het biotechbedrijf Celyad kreeg een stevige tik op de beurs. Beleggers konden het niet appreciëren dat de beurswaakhond FSMA de groep beboette voor gebrekkige info.

Met een verlies van 3,5 procent op 60,82 euro was Celyad op twee na grootste daler op de Brusselse beurs. Net zoals alle biotechaandelen kent de koers van Celyad, het vroegere Cardio3 Biosciences, sowieso al grote schommelingen. Maar maandag nam de volatiliteit toe nadat het persagentschap Bloomberg had gemeld dat de Brusselse beurswaakhond FSMA de groep een boete van 175.000 euro had opgelegd voor gebrekkige informatie.

De feiten waarover de FSMA struikelt dateren al van tweede Kerstdag 2013. Toen zou de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA de Cardio3-topman Christian Homsy ervan op de hoogte hebben gebracht dat de groep mocht starten met het fase 3-onderzoek voor zijn celtherapieproduct C-Cure. Dat is de laatste onderzoeksfase voor het middel in de rekken kan. Groot nieuws dus, maar Cardio3 stuurde niet meteen een persbericht uit. Integendeel: Cardio3 zou er pas op 9 januari 2014 over communiceren. Even voordien was de handel in het aandeel opgeschort na forse koersschommelingen. Tussen 3 en 8 januari was het aandeel liefst 32 procent in waarde gestegen.

Waarom Cardio3 al die tijd die cruciale marktinformatie voor zich hield, laat de FSMA in het midden. De boete van 175.000 euro die het biotechnologiebedrijf nu moet ophoesten lijkt bovendien eerder bescheiden.

Maar het nieuws komt wel op een vervelend moment naar boven drijven. Cardio3 Biosciences, intussen verveld tot Celyad, kondigde onlangs nog zijn plannen aan om naar de Amerikaanse Nasdaq-beurs te stappen. De groep wil daar ruim 88 miljoen euro ophalen. Negatieve publiciteit kan hij dan ook missen als kiespijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud