Advertentie

'Bodem olieprijs stilaan bereikt'

Opec-topman Abdalla el-Badri in een interview op World Economic Forum in het Zwitserse Davos. ©Bloomberg

Volgens Opec-topman Abdalla el-Badri zal oliemarkt snel beginnen uitbodemen. Op langere termijn acht hij zelfs een prijs boven 200 dollar per vat mogelijk door de daling van de investeringen in de sector. De prijs voor een vat ruwe olie blijft maandag dalen.

'Nu de prijs voor een vat ruwe olie rond 45 tot 55 dollar per vat schommelt, is de bodem volgens mij bereikt', verklaarde el-Badri in een interview. Als secretaris-generaal van de organisatie van olie-exporterende landen (Opec) geldt de Libiër als een van de invloedrijkste stemmen op de oliemarkt.

In Londen daalt de prijs voor een vat ruwe Brent Noordzee-olie opnieuw 0,6 procent naar 48,5 dollar. De nieuwe daling volgt op de belofte van de nieuwe koning van Saudi-Arabië Salman om het beleid van zijn overleden halfbroer ongewijzigd voort te zetten. Sinds juni vorig jaar is de olieprijs ruim gehalveerd, onder meer omdat de Opec met Saudi-Arabië op kop weigert de productie terug te schroeven. 

Maar volgens el-Badri is het einde van de neerwaartse rit stilaan in zicht, want door de lage olieprijs worden de investeringen in de sector fors teruggeschroefd. 'Als er niet geïnvesteerd wordt in olie- en gasproductie, kan de prijs stijgen tot 200 dollar per vat of meer', klink het.   

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud