'Bone Therapeutics vooral hype in Frankrijk'

CEO Enrico Bastianelli mocht vrijdag de openingsbel luiden. ©Laurie Dieffembacq

Wie vorige week inschreef op de beursgang van het biotechbedrijf Bone Therapeutics, heeft na vier dagen tijd al een winst van meer dan 70 procent winst kunnen opstrijken. 'De hype die nu aan de gang is, lijkt vooral te danken aan de kooplust van Franse beleggers' , klinkt het in de marktenzalen.

Het Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics blijft maar onder stoom op de Brusselse beurs. Sinds de biotechnologiegroep vorige vrijdag tegen 16 euro zijn debuut maakte op Euronext Brussel, is het aandeel ruim 70 procent in waarde gestegen. Woensdag schiet het aandeel opnieuw 16 procent hoger naar 27,86 euro.

Die koersexplosie heeft het aandeel vooral te danken aan de heuse biotech-hype die er onder Franse beleggers heerst, zeggen marktexperts woensdag. Bone Therapeutics kan niet alleen worden verhandeld in Brussel, het heeft ook een tweede notering op de beurs van Parijs. 

En het is vooral daar dat de interesse groot is, zeggen marktexperts. 'Franse retailbeleggers springen tegenwoordig massaal op de biotech-kar. Niet alleen Bone Therapeutics profiteert daarvan, ook Poxel, een Franse biotechnologiegroep die zich specialiseert in stofwisselingsziektes,  valt enorm in de smaak.' Poxel maakte vorige week donderdag zijn debuut op Euronext Parijs aan 6,66 euro. Sindsdien noteert het aandeel al 113 procent hoger op 14,22 euro. 

Eerder had ook Cardio3 Biosciences, een ander Waals biotechbedrijf, sterk kunnen profiteren van die Franse kooplust. Net als Bone Therapeutics noteert ook Cardio3 zowel op de beurs van Brussel als die van Parijs. Sinds het bedrijf in de zomer van 2013 naar de markt trok, is het aandeel al ruim 158 procent in waarde gestegen. 

Vraag is natuurlijk hoe terecht de huidige hype wel is. Bone Therapeutics heeft nog geen eigen geneesmiddel in de winkelrekken liggen. Het onderzoek naar een middel tegen osteonecrose (waarbij botweefsel in de heup afsterft) en ingewikkelde botbreuken bevindt zich wel in het laatste stadium.

'Maar definitieve onderzoeksresultaten worden dit jaar nog niet verwacht,' merkt een sectorspecialist op. 'De koersexplosie van de afgelopen dagen kan twee zaken betekenen. Ofwel werd Bone Therapeutics veel te goedkoop naar de beurs gebracht. Ofwel is er een heuse hype aan de gang waarbij beleggers de trein niet willen missen. Dan is het risico op een zeepbel natuurlijk niet veraf meer.' 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud