Carlsberg lost verwachte winstgroei in

©Bloomberg

De Deense brouwer Carlsberg heeft in de eerste helft van het jaar fors meer winst gemaakt en verdiende vooral meer geld met zijn speciaalbieren (craft). De goede prestaties komen niet onverwacht: onlangs verhoogde Carlsberg zijn prognoses voor het hele jaar.

Carlsberg zag de nettowinst met een kwart stijgen tot 3,1 miljard Deense kronen (416 miljoen euro). Naast de speciale bieren, waarvan de verkopen met 17 procent stegen, presteerde de onderneming ook goed met alcoholvrije bieren. Voorts deed Carlsberg goede zaken in Aziƫ.

Al met al steeg de omzet met 6,5 procent. Om aandeelhouders te belonen kondigde de brouwer aan te beginnen met het tweede deel van een aandeleninkoopprogramma van maximaal 2 miljard kronen.

Carlsberg rekent voor het hele jaar op een operationele winstgroei van 7 tot 9 procent. Volgens de Nederlandse topman Cees 't Hart gaat de aandacht uit naar het opvoeren van de verkopen, waar het bedrijf juist jarenlang in de kosten sneed. Biermerken als Grimbergen en Jacobsen moeten de verkopen mede gaan aanjagen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud