CMB-dochter koopt 20 vliegtuigen bij

ASL Aviation Groep, de luchtvaartdochter van CMB, heeft de overname van de Zwitserse Farnair-groep afgerond. De vloot van ASL zwelt daarmee aan tot meer dan 100 vliegtuigen en de omzet tot meer dan 400 miljoen euro.

CMB had de overname van Farnair op 23 oktober aangekondigd en drukte toen de hoop uit de transactie tegen het einde van het jaar te kunnen afronden. Dat is dus iets sneller gelukt. Hoeveel ASL voor de Zwitserse groep neertelt, is niet bekend.

Farnair is gevestigd in Basel en baat een vloot van 20 vliegtuigen uit die zowel passagiers als vracht kunnen vervoeren. De groep omvat vier luchtvaartmaatschappijen: Farnair Switzerland en Farnair Hungary zijn volle eigendom, terwijl Quikjet in India en K-Mile in Zuidoost-Azië joint ventures zijn.

ASL, een joint venture tussen CMB (51%) en 3P Air Freighters (49%), verzorgt luchtvaartdiensten voor derden en beschikt daartoe over een vloot van meer dan 80 vliegtuigen. Het bedrijf heeft 1.200 mensen in dienst. Door de overname van Farnair groeit de vloot aan tot meer dan 100 toestellen en het personeelsbestand tot meer dan 1.500 mensen. De omzet van ASL neemt verder toe tot ruim 400 miljoen euro, waarop een ebitda (bedrijfswinst voor afschrijvingen en afboekingen) wordt gerealiseerd van ongeveer 80 miljoen euro.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud