opmerkelijk

De tweet van 1 miljard

Model, realityster, fashionista en sociaalmediafenomeen Kylie Jenner. ©AFP

Snap heeft een zware koersval gemaakt nadat een realitysterretje haar twijfels had geuit over de populaire app.

Hoe groot de impact van televisiegezichten in de VS wel is, bleek uit een tweet van Kylie Jenner. De 20-jarige realityster, een halfzus van Kim Kardashian, liet weten dat ze de app Snapchat niet langer gebruikt. Waarna het aandeel Snap een duik nam van 6,06 procent, en 1,3 miljard dollar aan beurswaarde verloren ging.

‘Zooo, is er nog iemand die Snapchat niet meer opent? Of ben ik de enige? Ugh, dit is zo triest’, tweette Jenner, die 24,5 miljoen volgers telt, woensdagavond. Even later gevolgd door: ‘Ik hou nog van je Snap. Mijn eerste liefde.’ Maar het was al te laat. Snap, het bedrijf boven de app waarmee vooral tieners beelden en berichten versturen die maar even zichtbaar blijven, ging gisteren diep in het rood.

Jenner kan net als veel andere gebruikers de nieuwe interface van Snapchat niet smaken. Ruim 1,2 miljoen mensen hebben een petitie tegen de nieuwe look ondertekend. De negatieve reacties zetten verschillende beurshuizen ertoe aan hun rating en koersdoel voor Snap te verlagen. Woensdag liet Snap weten dat de nieuwe app behouden blijft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content