Advertentie

Draghi: 'Bezorgd om onafhankelijkheid Federal Reserve'

ECB-voorzitter Mario Draghi. ©AFP

De voorzitter van de Europese Centrale Bank drukte zaterdag zijn bezorgdheid uit over de onafhankelijkheid van zijn Amerikaanse tegenhanger.

Mario Draghi mengde zich zaterdag in het debat over de onafhankelijkheid van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank.

'Ik ben bezorgd over de onafhankelijkheid van centrale banken in andere landen, meer specifiek over die in de grootste rechtsstaat ter wereld', doelde Draghi op de VS. 'Als de centrale bank niet onafhankelijk is, zullen mensen denken dat monetair beleid politiek advies volgt in plaats van een objectieve beoordeling van de economie.' 

'Raket'

De Amerikaanse president Donald Trump uitte de afgelopen weken een aantal keer kritiek op het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Trump noemde de renteverhogingen van de Fed al 'onnodig' en 'destructief' voor de economie.

Ik ben bezorgd over de onafhankelijkheid van centrale banken in andere landen, meer specifiek in de grootste rechtsstaat ter wereld.
Mario Draghi
voorzitter ECB

Hij vindt dat de rente omlaag moet en er geld bijgedrukt moet worden'Ze zouden de rente moeten verlagen, want er is geen inflatie. En ook weer geld bijdrukken in plaats van geld uit de econome halen. Dan zou je de economie als een raket zien gaan', stelde hij. 

Controversieel

Trump probeert ook twee - controversiële - kandidaten te benoemen bij de Federal Reserve: de voormalige presidentskandidaat Herman Cain en Trumps campagneadviseur Stephen Moore. De benoeming van beiden wordt geen evidentie. Cain is van seksueel misbruik beschuldigd en mist de steun van voldoende senatoren, Moore worstelde onlangs nog met zijn veranderende positie over de goudstandaard

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, is voorlopig niet onder de indruk van de druk uit Washington. Hij zei vrijdag nog niet te zullen zwichten voor politieke druk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud