Econocom doet voor 140 miljoen euro omzet overnames

©mfn online editor import

De IT-groep Econocom kondigde nabeurs drie overnames aan, waarvan er twee al in De Tijd waren uitgelekt. Nieuw is de overname van het Britse Jade Solutions. Samen zijn ze goed voor een extra omzet van 140 miljoen euro.

Econocom timmert volop aan zijn externe expansie. De grootste overname gebeurt in Frankrijk, waar de groep via dochter Exaprobe (in Econocom-jargon een 'satelliet' van de groep) een intentieverklaring tekende om 51 procent te verwerven van het Parijse IT-dienstenbedrijf Aciernet. Aciernet is gespecialiseerd in netwerkintegratie en beveiling van grote datacenters. Het bedrijf is een geprivilegieerde partner van de Amerikaanse netwerkspecialist Cisco, en groeit naar eigen zeggen als kool. Aciernet haalde in 2016 een omzet van 85 miljoen euro.

In Duitsland koopt Econocom 80 procent van het IT-bedrijf Energy Net, gespecialiseerd in business- to-business oplossingen van Apple, een partner waarmee Econocom al vaak samenwerkt. De nieuwe prooi haalde vorig jaar een omzet van ruim 40 miljoen euro. De overname moet synergieën creëren met de bestaande kernactiviteit van Econocom: het beheer en de financiering van IT-parken voor bedrijven.

In het Verenigd Koninkrijk verwierf Econocom 85 procent van Jade Solutions, dat mobiele oplossingen biedt voor bedrijven en een omzet haalt van 15 miljoen euro. Jade Solutions telt vooral grote klanten uit de retail en de logistiek.

Begin dit jaar stelde Econocom dat het vooral in Duitsland en het VK, landen waarin het minder actief is, naar overnames zoekt om geografisch uit te breiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud