Emakina neemt Oostenrijks communicatiebedrijf over

Emakina kreeg in 2013 nog de prijs voor best presterende aandeel op Alternext.. ©AURORE BELOT/BELGA

Het op Alternext genoteerde internetmarketingbedrijf Emakina heeft er een sterk eerste halfjaar op zitten. De omzet steeg met bijna een vijfde, de bedrijfscashflow (ebitda) groeide met 49 procent. Emakina zet de expansie verder, en neemt het Oostenrijkse communicatiebedrijf diamond:dogs over, met 80 medewerkers.

Emakina is een groep met meerdere marketingagentschappen, waaronder The Reference, Design is Dead, Your Agency en Robert & Marien. Zij leveren digitale oplossingen en communicatiediensten. De vraag naar zulke gespecialiseerde diensten blijkt groot. De omzet steeg in de eerste zes maanden met 19,6 procent tot 32,4 miljoen euro. De groep realiseert 54 procent van zijn omzet buiten België. Zonder overnames, lag de groei op 18,2 procent.

Emakina zet zijn buitenlandse expansie verder, en neemt de Oostenrijkse communicatiegroep diamond:dogs over, met vestigingen in Wenen, Salzburg en Zürich. Diamond:dogs telt een 80-tal medewerkers.

De bedrijfswinst vóór afschrijvingen (EBITDA) groeide in het eerste semester met 49 procent tot 2,45 miljoen euro. De ebitda-marge steeg van 6,1 naar 7,6 procent, wat volgens het management te danken is aan kostenbesparingen en een betere besteding van de middelen. De nettowinst (voor afschrijvingen van goodwill) steeg van 0,13 naar 1,07 miljoen euro. Inclusief de afboeking van goodwill blijft daar nog netto 0,24 miljoen van over.

Emakina Group verwacht over heel het jaar een organische omzetgroei met twee cijfers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud