Advertentie

Euronav is beursfavoriet voor 2015

©BELGA

Euronav is de Belgische beursfavoriet voor 2015. Dat leert een rondvraag van De Tijd bij 16 beurshuizen, vermogensbeheerders en beleggingsbladen. Volkswagen is de buitenlandse oogappel.

Voor het 19de jaar op rij vroeg De Tijd aan de verschillende analistenteams in ons land hun favorietenlijstje voor het komende jaar in binnen- en buitenland op te stellen.

'Het is verdomd moeilijk nu nog winnaars aan te duiden’, zucht een analist. ‘De meeste aandelen zijn al behoorlijk gestegen en noteren dicht bij hun koersdoel. Het is beter bij een tussentijdse correcties te kopen. Maar we hebben toch nog wat aandelen gevonden met voldoende potentieel.’

De Belgische favoriet is Euronav. Analisten juichen de forse uitbreiding van de vloot toe en verwachten dat het aandeel stevige rugwind zal krijgen. 

Ten eerste is de olieprijs spectaculair gedaald, wat de vraag naar olie doet stijgen terwijl de brandstofkosten dalen. Tweemaal winst voor Euronav. Ten tweede is de uitbreiding van de vloot bij Euronav niet representatief voor de sector. Minder schepen op de wereldzeeën betekent dat de vrachttarieven kunnen stijgen.

Onder de buitenlandse namen steekt Volkswagen er met kop en schouders bovenuit. Volgens de analisten waren de resultaten dit jaar beter dan verwacht en met de lancering van een aantal nieuwe modellen kan de winst in 2015 verder groeien. Het analistenheir spreekt ook over een aantrekkelijke waardering

Wie vorig jaar de tien Belgische favorieten kocht voor 2014, behaalde dit jaar een rendement van 4,8 procent.

 

Lees meer over de favorieten van de Belgische analistenteams in de weekendkrant van De Tijd.


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud