Euronext: BHF-beleggers hopen op hoger bod

Het Londense kantoor van BHF Kleinwort Benson. Beleggers sturen de koers boven de biedprijs. ©Bloomberg

De Chinese beursmalaise woog zwaar op de Europese beurzen. Deceunick zet zijn rally verder. Beleggers hopen op een hoger bod op BHF Kleinwort Benson.

De handel op de Europese beurzen verliep bijzonder moeizaam met verliezen die opliepen tot ruim twee procent. Beleggers keken vooral ongerust richting oosten, waar de Chinese beurzen hun vrije val na enkele weken tussenpauze opnieuw verder lijken te zetten. Daarmee groeit ook de ongerustheid dat de reële economie de verwachtingen niet zal waarmaken. 

Voor de middag bleven de verliezen binnen de perken, vooral dankzij opbeurend nieuws over de Duitse economie. Uit de Ifo-indicator blijkt dat de Duitse ondernemers zich het Griekse drama de afgelopen weken niet aan het hart lieten komen. In de namiddag kregen de Chinese kopzorgen toch weer de bovenhand.  In Brussel verloor de Bel20 uitendelijk 1,9 procent naar 3.702,89 punten. De belangrijke graadmeter Eurostoxx50 zakte 2,3 procent. 

In de Bel20 bleef alleen Delta Loyd uit de rode cijfers met een winst van 0,4 procent naar 15,74 euro.  De grootste verliezen waren voor Engie (-2,6%, 16,92 euro) en AB InBev (-2,8%, 110,95 euro).

Bpost (-2,4%, 25,2 euro) was lange tijd de grootste daler met een verlies tot zowat 3 procent. De Amerikaanse zakenreus JPMorgan verlaagde zijn advies voor de postgroep van 'neutral' naar 'underweight'. Het koersdoel ging van 25 naar 24,5 euro.  

De grootste stijger was BHF Kleinwort Benson. Het aandeel won 10,8 procent naar 5,16 euro. In een persbericht bevestigde de privaatbankier dat het een overnamebod heeft ontvangen van Fosun. De Chinese holding biedt 5,1 euro per aandeel. Maar beleggers stuurden het aandeel dus boven die biedprijs. Daarmee lijken ze aan te geven nog te hopen op een hoger bod. 

KBC Securities raadt de beleggers in de privaatbankier aan om op het bod in te gaan, gelet op het op zijn zachtst gezegd niet bijster goede track record van het management. 'Het bod impliceert een premie tegenover de geschatte intrinsieke waarde van 4,50 euro per aandeel. Gezien de enorme cashburn op holdingniveau en de fors verminderde cashberg, raden we aandeelhouders aan het bod te accepteren.'

Nog op de continumarkt ging Deceuninck verder op zijn elan. Met een winst van 2,2 procent naar 2,24 euro was de producent van raam- en deurprofielen opnieuw een van de uitblinkers in Brussel. Vorige week woensdag publiceerde het bedrijf puike resultaten met een omzetgroei van 20 procent. CEO Tom Debusschere toonde zich ook opvallend positief in zijn vooruitzichten. Sindsdien is het aandeel al 15 procent gestegen. 

Voorts verhoogde KBCS zijn koersdoel voor Euronav (-1,4%, 14,1 euro) van 15 naar 16,5 euro. Het advies luidt 'kopen'. Analist Wouter Vanderhaeghen verwacht dat de bedrijfskasstroom (ebitda) dit jaar 23 procent hoger zal uitkomen dan eerder aangenomen op 579,1 miljoen euro. 'Met de huidige marktprijzen voor VLCC- en Suezmax-tankers van respectievelijk 71.380 en 39.287 dollar per dag en jaargemiddelden van respectievelijk 55.912 dollar per dag en 48.330 dollar per dag doet de tankermarkt het zelfs nog beter dan ons al zeer optimistische scenario', klinkt het.  

Per aandeel verwacht Vanderhaeghen nu 2,4 in plaats van 1,58 euro winst. Als het management zoals beloofd 80 procent van zijn winst uitkeert, betekent dat een brutodividendrendement van 13,1 procent. Daar zal dus wel nog de nieuwe verhoogde roerende voorheffing van 27 procent op verschuldigd zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud