Advertentie

Euronext: Bone schiet hoger, Umicore onder druk

De Europese beurzen eindigden licht in het rood, ondanks een ijzersterk Amerikaans banenrapport. Op de Brusselse beurs werd Bone Therapeutics verwelkomd met een winst van 10 procent.

De Bel20 eindigde 0,2 procent in het rood op 3.549,96 punten. Er waren 7 stijgers en 13 dalers.

De meeste aandacht vrijdag ging naar Bone Therapeutics. Het aandeel schoot meteen 10 procent hoger tot 17,6 euro. Bone Therapeutics is het negende biotechaandeel op de Brusselse beurs. Later dit jaar volgt allicht nog een tiende.

In de Bel20 was Bekaert de primus met een winst van 2,1 procent tot 27,16 euro. Bank Degroof kwam nog eens terug op de overname van het Australische Arrium. 'Een mooie aanwinst die Bekaert toelaat zijn positie en geografische aanwezigheid te versterken in de aantrekkelijke markt voor staalkabels voor de mijnbouw, een van de meest winstgevende activiteiten naast staaldraad voor banden.' Het koersdoel blijft 27,5 euro met een 'houden'-advies.

Umicore (-3,1%, 37,8 euro) was de grootste daler in de Bel20 na de bekendmaking van zijn resultaten. Wel een belangrijke kanttekening: donderdag was het aandeel 4 procent gestegen. De recurrente bedrijfswinst kwam over 2014 (274 miljoen euro) aan de bovenkant uit van de door het bedrijf vooropgestelde prognoses. Voor 2015 rekent het management op een 'toename van de winstgevendheid'. Opvallend: gelijktijdig met de cijfers zette de materiaaltechnologiegroep twee divisies in de etalage

'De prognose voor dit jaar was geen verrassing en de transformatie van de portefeuille is een zinvolle stap', luidt de conclusie van analist Wim Hoste van KBC Securities. Hij verhoogt zijn koersdoel van 38 tot 40 euro. Het advies blijft op 'bijkopen'.

Nog in de Bel 20 sloot Cofinimmo met een verlies van 1,9 procent op 107,9 euro na zijn resultaten. Over het boekjaar 2014 zette Cofinimmo een netto courant resultaat per aandeel neer van 6,70 euro. Dat ligt iets boven de marktconsensus van 6,67 euro, maar wel onder de 6,78 euro van 2013. De vastgoedgroep spreekt in een persbericht zelf van 'een kanteljaar', omdat het zwaartepunt van haar strategie zich verplaatste van kantoorvastgoed naar zorgvastgoed.

KBC Securities verhoogt zijn koersdoel voor Ageas (+0,4%, 31,21 euro) van 38 naar 42 euro en het advies blijft op 'kopen'. 'Life is good in Asia', titelt het beurshuis. De reden voor het hogere koersdoel is het belang van 24,9 procent dat Ageas bezit in de verzekeraar China Taiping Life.

Het aandeel van China Taiping Life verdubbelde het afgelopen jaar, wat het belang van Ageas volgens KBC niet 740 miljoen maar 1,6 miljard euro waard maakt. KBCS verwacht voorts ook sterke kwartaalresultaten volgende week donderdag. 'Op basis van de prestaties van de niet-levensverzekeringentak voorspellen we een toename van de verzekeringsinkomsten met 25 procent. Ook over het dividend zijn we optimistisch en mikken we op een toename met 14 procent tot 1,6 euro bruto per aandeel.'

Bij Bank Degroof gaat het advies voor de verzekeraar omlaag van 'kopen' naar 'bijkopen'. 'Ageas zou stevige resultaten moeten boeken. Maar gezien de stevige prestaties van het aandeel zijn we genoodzaakt ons advies aan te passen.' Degroof verwacht een bruto dividend van 1,4 euro.  

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud