Griekse crisis duwt Bel20 10 procent onder jaarpiek

Beursplein. ©BELGA

Na de Duitse beurs enkele weken geleden, is nu ook de Brusselse beurs 10 procent gedaald onder de piek van april. Beleggers tobben over de Griekse kwestie.

De Brusselse beurs is officieel in correctie. Rond 11.35 uur noteerde de Bel20  even op 3.518,47 punten, ruim 10 procent onder het peil van 3.910,33 punten dat op 14 april werd bereikt.

Een correctie betekent in theorie een tijdelijke terugval in een langetermijnhausse. Sinds begin dit jaar noteert de Bel20 nog steeds 7 procent hoger. Maar op de jaarpiek van midden april was er nog een winst van 19 procent.

De voorbije weken adviseerden verschillende strategen een correctie af te wachten vooraleer weer posities in aandelen op te bouwen. De meesten voegden er wel aan toe de uitkomst van de Griekse kwestie af te wachten. Het schrikbeeld van een grexit en de verstrekkende gevolgen daarvan doen beleggers een afwachtende houding aannemen.

Bij een terugval van 20 procent spreken beursexperts over een berenmarkt. In dat geval is de beurstanker gedraaid en zitten we in een fundamenteel dalende markt, althans volgens de theorie. Dat vereist een terugval voor de Bel20 naar 3.128 punten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud