Advertentie
Advertentie

Kapitaalverhoging TINC slaagt over hele lijn

TINC investeert in publieke en private infrastructuur. ©Tinc

Na de succesvolle plaatsing van de scrips haalt TINC 77,7 miljoen euro, het maximaal beoogde bedrag. Het is de derde keer dat het infrastructuurfonds een beroep doet op beleggers.

TINC wou maximaal 6,82 miljoen nieuwe aandelen uitgeven tegen 11,40 euro per stuk - meer dan een vijfde onder de slotkoers van vrijdag. Het infrastructuurfonds wou dus maximaal 77,7 miljoen euro ophalen. Bij de beursgang in 2015 en de vorige kapitaalverhoging in 2016 ging het om vergelijkbare bedragen.

De bestaande aandeelhouders konden met een voorkeurrecht de nieuwe aandelen als eersten kopen. Drie aandelen gaven recht op één nieuw aandeel. De hoofdaandeelhouders van TINC, Belfius Insurance en Gimv, hebben al hun voorkeurrechten uitgeoefend. Van de vermogensbeheerder Capfi Delen, een andere grote aandeelhouder, werd in het persbericht geen melding gemaakt.

Het gros van de overige aandeelhouders deed dat ook, want na de eerste ronde was al 84,82 procent van de nieuwe aandelen geplaatst.

De niet uitgeoefende voorkeurrechten werden maandagmiddag als scrips verkocht aan institutionele investeerders. Dat gebeurde door middel van een versnelde private plaatsing. Tot de resultaten bekend waren was het aandeel TINC geschorst.

Opvallend aan de nieuwe aandelen is dat ze recht geven op een dividend voor het volledige boekjaar dat is begonnen op 1 juli 2017.

Scrips

Kort na de middag maakte TINC bekend dat alle scrips met succes waren geplaatst. Dat betekent dat nog eens werd ingeschreven op 15,18 procent van de nieuwe aandelen en dat TINC dus voor alle nieuwe aandelen een koper heeft gevonden. Daarmee komt de opbrengst van de operatie op het maximumbedrag van 77,7 miljoen euro te liggen.

Topman Manu Vandenbulcke is bijzonder blij dat de kapitaaloperatie een succes is geworden. 'We stellen opnieuw vast dat TINC als beursgenoteerd infrastructuurplatform breed wordt gedragen, zoals blijkt uit het hoge percentage aan uitgeoefende inschrijvingsrechten', zegt hij in een persbericht.

Schulden aflossen en investeren

Het verse geld dient om te blijven investeren zonder schulden te maken. De opbrengst van de vorige kapitaalverhoging is volledig geïnvesteerd of toegewezen aan bestaande of bijkomende participaties.

TINC zal 6 miljoen euro gebruiken om schulden terug te betalen. Voorts zal het 17,2 miljoen investeren in de Nederlandse autosnelweg A15 en in de Prinses Beatrix-sluis. Bovendien reserveert TINC 30,9 miljoen om investeringstoezeggingen te betalen die nog moeten worden opgevraagd. Het gaat om de windmolenparken Participaties Storm Vlaanderen en Storm Ierland, woonzorgresidenties van Réseau Eqso, het glasvezelnetwerk Glasdraad en extra investeringen in de Prinses Beatrix-sluis.

Met het overschot van bijna 24 miljoen euro wil TINC inspelen op toekomstige investeringsopportuniteiten. De kapitaalverhoging werd verwacht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud