Kepler Cheuvreux is tuk op AvH, ‘Europa's succesrijkste belegger'

Luc Bertrand (links), geflankeerd door Jan Suykens, zijn potentiële opvolger. ©BELGA

Ackermans & van Haaren steeg woensdag met 2 procent en sloot voor het eerst af boven 120 euro. Mogelijk lokte een lovend rapport van Kepler Cheuvreux kooporders uit.

Analist Benjamin Terdjman noemt Ackermans  een van de ‘succesvolste professionele beleggers in Europa’. ‘Sinds de beursgang in 1984 legt Ackermans een jaarlijks rendement, inclusief dividenden, van 13,9 procent voor dankzij een actieve langetermijnaanpak en zonder de hulp van schulden op holdingniveau.’

Dat trackrecord kwam er grotendeels onder het CEO-schap van Luc Bertrand. De onzekerheid over zijn opvolging noemt Terdjman een van de zwakke punten. Voorts zou de analist ook meer bestuurders willen zien die geen banden hebben met de stichtende families of met Delen.

Wat brengt de toekomst? Kepler Cheuvreux stelt een koersdoel voorop van 135 euro, of nog een potentieel van 13 procent. Het beurshuis rekent daarvoor vooral op (verborgen) waarde bij de baggeraar DEME (via CFE) en bij de privatebankingdivisie. Kepler vindt DEME ondergewaardeerd en gaat ervanuit dat Bank Delen binnenkort nieuwe overnames realiseert.

©rv

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud