Advertentie

Kwartaalwinst Keyware verschrompelt

Stéphane Vandervelde, de ceo van Keyware ©Keyware

Keyware zag de omzet van zijn divisie betaalterminals met 22 procent terugvallen. Dat kon gecompenseerd worden dankzij de groei van het overgenomen Franse fintechbedrijf Magellan, maar de winst keldert met 66 procent.

In zijn update over het eerste kwartaal meldt Keyware dat de shift naar fintech zich bevestigt. Dat geldt voor de omzet, maar nog niet voor de winst.

De omzet steeg met 2,2 procent tot 4,6 miljoen euro. Maar die toename is te danken aan de opname van overgenomen bedrijven in de cijfers.

De meest bekende activiteit, de betaalkaartterminals bij winkeliers, zag de omzet met 22 procent dalen. Die daling kon slechts voor een deel gecompenseerd worden door de groei van het segment 'autorisaties' (+17 procent). Samengeteld betekent dit een daling van 6 procent voor deze traditionele activiteiten.

Magellan

Het is dankzij de nieuwe segment 'software' dat Keyware groei kan optekenen. Het Brusselse bedrijf nam het Franse Magellan (betaalsoftware en tokenisatie) en het Belgische EasyOrder (bestel- en betaalapp) over. Samen zijn deze fintechbedrijven goed voor 0,576 miljoen euro omzet.

'We verwachten dat onze fintech-oplossingen een nieuwe fase inluiden van stijgende resultaten en internationalisering', zegt CEO Stéphane Vandervelde.

in het eerste kwartaal was er van stijgende resultaten nog geen sprake. De kwartaalwinst kelderde met 66 procent tot 0,245 miljoen euro. De uitbouw van de twee overgenomen bedrijven leidt tot extra aanwervingen en investeringen. 'Er gaan hogere kosten met zo'n transformatie gepaard', klinkt het bij Keyware.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud