Morgan Stanley ziet 30 procent stijgingspotentieel in Argenx

Een labo van Argenx. ©Thomas De Boever

Morgan Stanley start de opvolging van ArgenX met een enthousiast koopadvies. Opwaarts potentieel: ruim 30 procent.

Argenx  gaat vrijdagmorgen 4 procent hoger tot 92,2 euro. Een enthousiast koopadvies van Morgan Stanley heeft daar allicht mee te maken. De Amerikanen starten de opvolging met een koersdoel van 140 dollar, of omgerekend circa 123 euro.

Argenx ontwikkelt antilichamen voor de behandeling van auto-immuunziektes en kankers. Het koersdoel van 140 dollar gaat er vanuit dat Argenx erin slaagt om de middelen efgartigimod (bloedziekte, spierziekte) en cusatuzumab (acute myeloïde leukemie, kortweg AML) succesvol te commercialiseren. Morgan Stanley verwacht dat efgartigimod in 2022 wordt gelanceerd, en cusatuzumab in 2025. De verwachte piekomzet ligt op respectievelijk 1,1 miljard euro (tegen 2026) en 2 miljard euro (tegen 2030).

Het beurshuis vindt op basis van fase 2-gegevens efgartigimod beter dan concurrerende middelen zoals UCB7665 van UCB . 'Op basis van de beschikbare data, kunnen we afleiden dat patiënten die efgartigimod innemen minder last hebben van hoofdpijn en buikloop, zowel wat de behandeling van ITP (bloedziekte) als myasthenia gravis (zeldzame spierziekte) betreft.'

Beleggen in biotech is niet zonder risico, zo blijkt ook uit het optimistisch en pessimistisch scenario van Morgan Stanley. In het eerste geval kan Argenx nog bijna verdrievoudigen, als efgartigimod en cusatuzumab bij de lancering inslaan als een bom en een piekomzet bereiken van respectievelijk 2 miljard euro (tegen 2026) en 4 miljard euro (tegen 2030).

Maar er is ook het negatieve scenario als de twee middelen toch niet door de finale fase 3 studies geraken. 'In dat geval valt Argenx terug tot crica 16 euro, circa de cashwaarde per aandeel', zegt analist Matthew Harrison. Dat impliceert een terugval van 80 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud