Advertentie
Advertentie

Obligaties Studio 100 daverend succes

De meidengroep K3 van Studio 100. ©BELGA

De obligatie-uitgifte van Studio 100 is vrijdagavond na één dag vervroegd afgesloten. De vraag naar papier was bijna drie keer zo groot als het maximumbedrag van 90 miljoen dat de entertainment groep wilde ophalen.

Zoals verwacht liepen beleggers storm voor de obligaties van de groep. Studio 100 is een erg bekende onderneming en analisten bestempelden de voorwaarden van de obligaties als aanvaardbaar tot aantrekkelijk.

Aangezien de vraag naar obligaties veel groter was dan het aanbod zullen beleggers slechts een deel van het gevraagde papier krijgen. Bij KBC krijgen beleggers 56,53 procent van het gevraagde bedrag, afgerond naar een veelvoud van 1.000 euro. De verdeelsleutels van BNP Paribas Fortis, ING en Bank Degroof zijn nog niet bekend.

Studio 100 wilde 40 tot 90 miljoen ophalen met een zevenjarige obligatie. Het nettorendement van de obligaties bedraagt 2,22 procent. De entertainmentgroep zal de opbrengst van de nieuwe obligaties gebruiken om onder meer oude obligaties terug te betalen en te investeren in de bouw van een hotel bij Plopsaland De Panne.

Hans Bourlon en Gert Verhulst, de oprichters van Studio 100, zijn erg blij met het resultaat van de obligatie-uitgifte. 'Dit succes overtreft onze verwachtingen. Er liggen nog heel wat projecten in het verschiet. Als ondernemers 'pur sang' kijken wij er naar uit om deze waar te maken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud