Advertentie

'Pas op voor lucratieve wijnbeleggingen'

Wie in het promopraatje van de oplichters trapt, zal zijn of haar gestorte bedragen nooit terugbetaald krijgen, waarschuwt de FSMA.

De financiële waakhond FSMA waarschuwt opnieuw voor frauduleuze beleggingen in wijn.

De FSMA had dat eind mei ook al gedaan. ‘Maar sindsdien hebben we veel nieuwe klachten ontvangen van consumenten’, luidt het.

De FSMA waarschuwt potentiële beleggers dat achter aanlokkelijke wijnaanbiedingen vaak oplichters schuilen die maar één doel voor ogen hebben: u geld afhandig maken.

De formule blijft dezelfde. 'De slachtoffers worden opgebeld door een verkoper. Hij stelt voor enkele grand cru’s te kopen die u kan bekijken op hun onlineplatform. Voor uw gekochte flessen belooft de oplichter dan grote kopers te zoeken die u een mooie winst moeten opleveren. Dergelijke beleggingen zijn echter te mooi om waar te zijn.’

Dergelijke beleggingen zijn te mooi om waar te zijn.

Verdachte bedrijven die de afgelopen weken actief waren, zijn volgens de FSMA www.cavedor.com, www.cave-france.com en www.divinum-europe.com.

‘Wees op uw hoede voor die bedrijven. Ze hebben geen enkele vergunning en mogen dus geen beleggingsdiensten aanbieden in België. Bovendien gaat het wellicht om beleggingsfraude, wat uiteindelijk betekent dat u de gestorte bedragen nooit terugbetaald krijgt’, aldus de FSMA die nog tips mee geeft op haar website.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud